x

TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI! Sara (16) je otišla da spava, a drugovi su je našli MRTVU! Razlog je JEZIV!

Školski izlet prošle godine završio se tragedijom, nakon što je tinejdžerka iz Kanade umrla, a sada je otkriven razlog njene smrti.

Sara Manitoski (16) pronašli su njeni vršnjaci kako u nesvjesnom stanju leži na krevetu svoje kabine, kad su se vratili s doručka.

Ustanovljeno je da je djevojčica umrla usljed sindroma toksičnog šoka. To je zaključeno na osnovu simptoma koje je Sara imala, a na tamponu u njenom tijelu pronađena je bakterija Staphylococcus aureus.


Sara se na putovanju, sredinom marta prošle godine, požalila ostalim učenicima da se ne osjeća dobro. Žalila se na bolove u stomaku i otišla je u svoju kabinu oko deset uveče da odspava.


Kad su se njeni vršnjaci pojavili sljedećeg jutra nakon doručka, Sara je i dalje ležala u krevetu, pored uključenog alarma. Bolničari su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspješno, prenio je “Njuzer”.


Do toksičnog šoka dolazi kad bakterija Staphylococcus aureus stvori toksine, što uzrokuje groznicu, napade i čak smrt. U najvećem riziku su žene, posebno mlade djevojke koje možda još nisu izgradile antitela, ali ranjivi su i muškarci, djeca i žene u menopauzi. Drugi faktori rizika uključuju opekotine ili posjekotine na koži, ili virusne infekcije poput gripa.


(Alo.rs)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.