x

Mora na ispit

Transfer Suareza u Juventus odgođen zbog neočekivanih problema s pasošem

Italijanski mediji već nekoliko dana pišu o tome da Juventus dovodi novog napadača, a trenutno pregovaraju na dva fronta.

Prvo se pisalo kako će Staru damu pojačati Edin Džeko, no kada je došlo do problema u pregovorima Juventus je odlučio da krene po Luisa Suareza. Urugvajac čeka raskid ugovora s Barcelonom i kako stvari stoje naredna destinacija će biti klub iz Torina.

Međutim, La Gazzetta dello Sport piše da je Suarez naišao na zanimljive probleme. Naime, u Juventusu žele da on bude registrovan kao igrač iz EU s obzirom da mu je supruga Italijanka.

Ne žele da on popuni jedno od tri mjesta za igrače izvan EU, te su sigurni da će Suarez dobiti dozvolu da bude igrač iz EU kako je trenutno slučaj u Španiji. Međutim, naišli su na neočekivane probleme zbog zakona u Italiji.

Naime, Suarez ne može samo na osnovu supruge iz Italije dobiti pasoš ove zemlje već mora proći poseban test općeg znanja kako bi dobio zeleno svjetlo. Čini se da će Urugvajac prvo morati naučiti neke stvari u Italiji, a tek zatim potpisati za Juventus.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.