x

Džanan Musa MVP u Španiji

"Tražio sam na mapi da vidim gdje je Lugo, ali ovo je moj dom sada poput Bihaća i Sarajeva"

Bh. košarkaš Džanan Musa prije nekoliko dana i zvanično je proglašen za najboljeg košarkaša Endesa lige u ovoj sezoni što je zaista fantastičan podvig.

Musa je prošlog ljeta sve iznenadio odlukom da in Anadolu Efesa ide u Španije i to u redove Breogana koji je tek izborio plasman u najjači rang španske košarke.

Međutim, ispostavilo se da je to bila odlična odluka. Musa je ove sezone briljirao u dresu Breogana zbog čega je na kraju zasluženo dobio MVP nagradu koja mu je uručena prije nekoliko dana u centru Luga.

Iz Endesa lige su se čak pobrinuli da u tajnosti dovedu njegovog brata Džennisa u Lugo koji je uručio Musu nagradu, a naš reprezentativac nije mogao da sakrije suze zbog sjajnog iznenađenja.

Musa je nakon ceremonije pričao o svemu što se tog dana dešavalo u Lugu i to sigurno neće zaboraviti do kraja života.


"Bilo je nevjerovatno. Biti najbolji igrač najbolje lige u Evropi je ostvarenje sna. Ovo je jedan od najboljih dana u mojoj karijeri. Moja djevojka je bila tu i dobio sam poziv od roditelja kada mi je brat uručio trofej. Bio sam veoma uzbuđen zbog svega", rekao je Musa.

Bh. košarkaš je priznao da prije dolaska u Breogan uopšte nije znao za ovaj klub i da je na nagovor agenta Miška Ražnatovića napravio taj potez koji je na kraju bio pun pogodak.

"Iskreno nisam znao za ovaj klub dok nisu poslali ponudu. Tražio sam na mapi da vidim gdje se Lugo nalazi. Tada mi je agent rekao da tu mogu da oživim karijeru i da ću u suzama napustiti ovaj klub i grad i to je sve pogodio. Ovo je moj novi dom i nikada se neću moći dovoljno zahvaliti ljudima u ovom gradu. Nakon Bihaća gdje sam rođen za mene su Sarajevo i Lugo moji domovi i zauvijek će biti u mom srcu", dodao je.

Musa je prije dolaska u Lugo živio u većim gradovima poput Sarajeva, Istanbula i New Yorka, dok je Lugo mali gradić i posjetio ga je na Bihać.


"Luko je veoma mali grad, ali veoma lijep. Podsjeća me na moj rodni grad Bihać. Na kraju nije ni važno koliki je gradi već kakvu dušu ima, a Lugo ima baš veliko srce i dušu", govori Musa i ponovo se osvrće na svoju odluku da potpiše za Breogan.

"Ovaj korak je bio neophodan u mojoj karijeri. Iskreno, imao sam veliko samopouzdanje, ali nikada nisam mislio da će biti ovako dobro na kraju sezone. BIli smo rame uz rame s mnogim klubovima, pobijedili smo Baskoniju i Valenciju, sve to je nevjerovatno".

"Vrijeme u NBA i Efesu je bilo razočaravajuće za mene jer nisam puno igrao. Kada sam stigao u Lugo obećao sam sam sebi da ću da napredujem i pokažem svima koliko griješe kada sam ja u pitanju. Sada sam MVP ove lige, ali neću tu da se zaustavim i ovo je za mene samo početak", jasan je Musa.

Mnogi vjeruju da će Musa ovog ljeta napustiti Breogan, ali se špekuliše da će ostati u Španiji i potpisati za Real Madrid. Međutim, Musa nije donio odluku oko nastavka karijere i to će uraditi tek nakon odmora.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.