x

SEFEROVIĆ TRAGIČAR

Trener Benfice se iz očaja bacio na koljena: Takav promašaj nisam vidio za 30 godina karijere

Trener Benfice Jorge Jesus u očaju je ispratio veliki promašaj Harisa Seferovića protiv Barcelone u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka, a nakon meča je rekao da za 30 godina trenerske karijere nije vidio takav promašaj.

Seferović je u trećoj minuti sudijske nadoknade imao kolosalnu šansu da postigne gol i pogodi za pobjedu Benfice protiv Barcelone, a koja bi značila da ovaj klub vjerovatno i završava takmičenje u ovoj fazi. Ipak, nakon što je prošao golmana Ter Stegena, promašio je čitav okvir gola i poslao loptu pored stative.

Sve to prokomentarisao je trener Benfice Jorge Jesus, koji se nakon Seferovićevog promašaja bacio na koljena, a kazao je da za 30 godina karijere nije vidio takav promašaj.


"Istina je da je kroz utakmicu Barcelona imala šansu ili dvije da postigne gol, ali generalno mislim da smo mi odigrali dobro u odbrani i na kraju smo imali šansu u kojoj na golu Barcelone nije bilo golmana", rekao je Jesus i nastavio:


"Trener sam 30 godina i takvo nešto nisam nikada vidio, a, evo, nažalost se to dogodilo sada meni i Benfici."

Barcelona će u posljednjem kolu igrati protiv Bayerna u Njemačkoj, dok će Benfica na svom terenu dočekati Dynamo Kiev. Trenutno španski klub ima sedam bodova, dva više od Benfice.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.