x

Veterani pokušavaju dobiti ugovor

Tri dobro poznata imena na probi u Timberwolvesima

Poput ostalih NBA timova i Minnesota Timberwolvesi pokušavaju doći do "dobitne kombinacije" za novu sezonu i posložiti roster za nadolazeće izazove.

Timberwolvesi tako među slobodnim igračima pokušavaju naći pojačanja za svoju ekipu, a američki mediji prenose da sa ekipom Minnesote ove sedmice treniraju i neka dobro poznata imena, koja se pokušavaju izboriti za novi angažman.


Riječ je, navodno, o veteranima Nicku Youngu, Arronu Afflalu i Coreyju Breweru. Njih trojica su i dalje bez kluba, a ostaje da se vidi da li će ijedan u novu sezonu ući kao član Minnesota Timberwolvesa.


Ubrzo nakon osvajanja NBA prestena sa Warriorsima prošle sezone, 33-godišnji Nick Young je postao slobodan igrač, a ovaj bek šuter/krilo je u svojoj karijeri do sada nastupao još i za Wizardse, Clipperse, 76erse i Lakerse. Arron Afflalo je posljednji angažman imao u Orlandu, a ovaj 32-godišnjak može pokriti iste pozicije kao i Young. I 32-godišnji Brewer čiji je zadnji klub bio OKC pokriva iste pozicije kao Young i Afflalo, pa je jasno za kakvim košarkašem traga Minnesota.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.