x

Tri namirnice koje se "lijepe" za stomak

Ukoliko želite da izbjegnete masne naslage, morat ćete se odreći nekih namirnica ili barem da ih konzumirate u malim količinama.

Ide ljeto, svi želimo da izgledamo dobro, pa je vrijeme da se posvetimo svom tijelu i naravno svom zdravlju. Uz uobičajeno vježbanje i (makar povremeno) korištenje dijeta, važno je da znamo i koje namirnice gomilaju salo u pojedinim dijelovima tijela.

Mnogi najviše žele "istopiti" salo u području stomaka, a tri namirnice koje definitivno moramo odbaciti su čips, krofne i margarin.

Čips može dovesti do povećanja masona u tijelu, pogotovo ako ga se prečesto jede. To je hrana zbog koje se možete najviše udebljati u periodu od četiri godine, smatraju američki stručnjaci.


Čips je bio upoređen s krompirom, slatkim zašećerenim pićima i prerađenim i neprerađenim mesnim proizvodima. Čips je prepun masti i soli i zbog toga ga je teško prestati jesti, a to dovodi do prejedanja i naravno do viška kilograma.

Krofne su slasne, ali mogu da prouzrokuju taloženje sala. Prepune su prerađenih ugljenih hidrata koji izazivaju nagli rast šećera u krvi i samo kratko utoljuju glad.


Treći na ovoj listi je margarin i varate se ako mislite da je bolja opcija od maslaca. Naročito je problem kada na margarinu stoji da je dijetalni ili da ima 0 odsto masnoća, jer ljudi onda imaju naviku da ga konzumiraju u većim količinama misleći kako jedu nešto zdravo.

Onda, umjesto da mršave, počinju se debljati, a da ni sami toga nisu svjesni. Zato, ove gore namirnice nemojte olako shvatiti, one vam mogu uveliko otežati proces mršavljenja.


(Body.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.