x

IMA SE, MOŽE SE

Tri penzije u džepu: Znate li koliko Lepa Lukić zarađuje mjesečno? Ostaćete bez teksta!

Lepa Lukić svakog mjeseca prima čak tri penzije, koje u zbiru iznose oko 180.000 dinara (1533 eura), otkrivaju mediji.

Kraljica narodne muzike slobodno se može pohvaliti time da je, poslije više od pola vijeka pjevanja, stekla uslove da živi mirno, bez straha za svoju egzistenciju i razmišljanja da li će imati pozive za nastupe.


Kao i većini umjetnika, i Lepi je država uplaćivala doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje, pa sada, na osnovu toga, ima primanje od 30.000 dinara (255 eura).

Pored toga, 2011. dobila je nacionalno priznanje za doprinos kulturi, što na mjesečnom nivou iznosi 45.000 dinara (383 eura). Ali, najveća primanja Lukićeva dobija iz Kanade, gdje je u penziji već godinama, a ona iznose odnosno oko 900 eura.


- Lepa zbog te penzije mora da ide u Kanadu na svakih šest mjeseci. Mnogi se pitaju zašto često putuje i evo, sada je otkriven razlog. Valjda je tamo takav zakon, da penzioneri moraju određeno vrijeme da borave u Kanadi, bez obzira na to što su rodom iz drugih država. Mada, Lepi to ne pada teško jer voli da putuje i promijeni sredinu - navodi  izvor blizak Lukićevoj i nastavlja: - Tačno je da prima tri penzije, ali ne voli ona o tome da priča. Ponosna je što joj je država uplaćivala doprinose i što je dobila nacionalno priznanje, a za ovu kanadsku penziju se sama izborila. Mislim da joj je u tome pomogao pokojni muž Milan Milanović, s kojim je bila u braku dvije decenije, a koji je živio u toj državi - završio je izvor.

.

.

.

.

.

Izvor: Espreso/Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.