x

JEDNOSTAVNI KORACI

Tri savjeta kako da osvježite ravnu kosu

Sirće je zaista čarobna namirnica koja može biti izvrstan saveznik i vašoj kosi.

Iako većina još uvijek koristi presu za kosu žene koje imaju prirodno ravne vlasi vrlo često posežu za mini promjenama. S obzirom da novi trendovi preporučuju prirodne, razbarušene frizure savjeti koji slijede pomoći će vam da svojoj ravnoj kosi pružite pravo osvježenje.

1. Poigrajte se s bojom

Ravnoj kosi je potrebna dubina i punoća, a upravo takav utisak ostavljaju pramenovi. Izbjegavajte intenzivne boje u jednom tonu i odaberite nježne pramenove, po mogućnosti u dvije ili više nijansi.

Pravilo je da nijansa pramenova ne smije biti puno svjetlija niti tamnija od podloge. Svježe obojanoj ravnoj kosi je potrebna i odgovarajuća njega. Nježno je češljajte, redovno njegujte te izbjegavajte najviši stepen temperature na fenu za kosu.


2. Zgužvajte je

Jedan od najstarijih i najjednostavnijih trikova za ravnu kosu je onaj da vam za frizuru nisu potrebni uvijači i tapiranje već malo pjene ili gela i dlanovi. Ravna kosa nerijetko nema volumena, a upravo volumen je ono što se preporuča za ovu sezonu.

Na vlažnu i čistu kosu nanesite malo pjene ili gela te s dlanovima dobro “zgužvajte”. Izbjegavajte korijen kako se kosa ne bi brzo zamastila i izgubila formu.


3. Isprobajte sirće

Sirće je zaista čarobna namirnica koja može biti izvrstan saveznik i vašoj kosi. Sirće će u trenu odstraniti masne slojeve preparata za oblikovanje i njegu kose koji ju čine beživotnom i učiniti je mekom i podatnom.

U šoljicu vode dodajte kašiku sirćeta. Operite kosu šamponom te nakon toga prelijte mješavinu preko cijele glave. Prstima prođite kroz kosu, ostavite tako nekoliko minuta te isperite, ali ne morate temeljno jer sirće ne šteti niti kosi, niti vlasištu. Nakon što osušite kosu miris sirćeta će nestati.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.