x

Trik pomoću koga možete da prikrijete svaku bubuljicu

​Svi smo različiti i nemamo iste probleme sa kožom, ali vjerovatno ste barem jednom htjeli da prekrijete nesavršenosti na licu, bilo da se radi o pigmentacijskim mrljama, bubuljicama ili samo neujednačenoj teksturi.

Na društvenim mrežama postoji pregršt trikova za prikrivanje akni, a jedna za koju možda dosad niste čuli je tzv. "ljepljiva metoda" (sticky method).

Iako naziv zvuči poprilično odbojno, dobra je stvar što su potrebna svega tri proizvoda, a prema šminkerki koja ju je osmislila - ovim načinom prekrit ćete sve nesavršenosti na licu.

Mikajla Nogijera na TikToku je pokazala kako u potpunosti prekriva akne, a skupila je više od tri miliona pregleda u manje od 24 sata od objave, piše Glamour.

Proces počinje hidratantnim serumom koji će ostaviti ljepljiv sloj na vašoj koži.


Iako je Mikajla sama odlučila da koristi serum s hijaluronskom kiselinom, napominje da će "svaki serum koji ostavlja ljepljivi finiš na licu nakon nanošenja biti djelotvoran".

Zatim pređite na sljedeći korak - nanesite prajmer, odnosno bilo koji proizvod koji je namijenjen pripremi kože, a također pomaže u prijanjanju šminke na lice.

Nakon toga će vam lice biti izrazito ljepljivo i upravo to želite postići jer će se, kako kaže šminkerka, vaš mat korektor na lice prilijepiti poput lijepka.


Najvažniji korak je da pustite korektor da se osuši (zato je mat opcija najbolja).

"Sačekajte do pet minuta da se potpuno osuši. Vrijeme sušenja je vrlo važno za sredstva ljepljive teksture. Čak preporučujem korištenje ventilatora ako ga imate", objasnila je Mikajla u snimku.

Na kraju, nakon što se korektor osuši, preko njega stavite podlogu - puder srednje do pune prekrivnosti, a za nanošenje koristite beauty blender. Potom dovršite ostatak svoje rutine šminkanja, prenosi Magazin.Novosti.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.