x

Trik sa rumenilom za koji vam treba tačno 60 sekundi!

Rijetko su žene potpuno zadovoljne tenom kada ujutro ustanu iz kreveta, ali zato je tu make-up da spasi stvar i blijed ili beživotan ten pretvori u onaj besprijekoran, svjež i pun života. A u postizanju te iluzije svakako pomaže rumenilo, koje licu ne daje samo boje, već i toliko željenu svježinu.

Jeste li znali za ovaj beauty trik s rumenilom za koji će vam trebati doslovno 60 sekundi, a koji će vašem licu dati prirodno sjajan i svjež utisak?

On je zapravo as iz rukava make-up artiste Pabla Rodrigueza, nastao kao odgovor na učestali zahtjev njegovih klijentica da za njih kreira look koji će licu osigurati prekrivanje nesavršenosti, a istovremeno prirodan utisak na koži koja kao da nema šminku, s tek malo boje na obrazima. Idealan je to make-up look čak i za svaki dan, a za trik o kojem pričamo čak vam neće trebati ni neki novi proizvod, već rumenilo, puder i ostalo što već imate u kozmetičkoj torbici.

Ključna stvar je da se u ovom slučaju rumenilo nanosi ispod, a ne iznad, odnosno preko podloge.

Za početak, nužno je dobro hidratizovati lice i na taj ga način pripremiti za nanošenje make-upa. Koža koja je nahranjena, hidratizovana i u ravnoteži, zahvaliće vam najboljim mogućim izgledom. Nakon što ste je njegovali, na kožu nanesite kremasto rumenilo i tapkajte ga prstima u kožu (nemojte ga razmazivati), stavljajući fokus na zonu jagodičnih kosti. Jednom kada se rumenilo osušilo, nanesite podlogu vrlo lagano i nježno je umasirajte u kožu, pogotovo u predjelu obraza na koje ste prethodno nanijeli rumenilo.

Krajnji efekt?

Lagana boja rumenila koja prodire kroz podlogu i djeluje kao da dolazi iznutra, iz dubine kože, kao znak njenog zdravlja i svježine. Rumenilo će na ovaj način djelovati mnogo prirodnije i gotovo je nemoguće da vam se dogodi da pretjerate s njim, kao što ponekad zna biti slučaj kada se s njime zaigramo, nanoseći njegovu pretjeranu količinu na vrh podloge. Malom zamjenom redoslijeda korištenja proizvoda, postići ćete blistav i prirodan utisak za svaki dan, a ona vam neće oduzeti ništa više vremena nego što vam inače oduzima nanošenje podloge i rumenila.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.