x

Trik za kuhani kukuruz koji se topi u ustima

Postoji više načina za kuvanje kukuruza, ali samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju - onaj što se kuva u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci:

5 klipova mladog kukuruza

1 litra vode

200 ml mlijeka

115 grama maslaca

1 čajna kašika soli

Priprema:

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

2. U velikom loncu zagrijte vodu.

3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelimično poklopite lonac i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.