x

dobro je znati

Trikovi pred putovanje: Spakujte se brzo i uredno

Sezona je odmora i putovanja, pa iako obožavamo putovati najdosadnije je pakovati se za put. Pogotovo kada na put ponesemo stvari koje čak nećemo stići ni probati.

Stoga prvo pravilo uspješnog pakovanja jeste da na vrijeme isplanirate što vam je najpotrebnije za odmor i samo to i spakujete.

Na taj način ostat će vam dovoljno mjesta ukoliko budete kupovali poklone najmilijima ili za vaše suvenire. Osim toga možete kupiti organizere koji će vam pomoći da savršeno spakujete svoje stvari. Kupite ih u različitim veličinama. Za cipele će vam biti potrebne vodonepropusne torbice.

Kada pakujete, prvo spakujte svoje traperice. Najviše prostora uštedjet ćete ako farmerke savijete u rolnu. Isto možete uraditi sa svojim dugim suknjama, helankama i šorcevima.

Također ovako možete pakirati i svoje dukserice. Sve ove stvari stavite u jednu torbu.

U drugu torbu stavite ljetne majice i haljinice. I njih urolajte. Stavite ih u drugu organizacijsku torbu. U treću organizacijsku torbu pakujte donji veš, pidžame i kupaće kostime. Potom spakujte i svoje cipele. Ponesite dva para cipela. Naravno prije toga razmislite o odjevnim kombinacijama.

Kada je kozmetika u pitanju kupite male ambalaže. Male kreme za lice, ruke, šampone i geleove za tuširanje. Sve to spakujte u organizacijsku torbu. Potom sve organizacijske torbe spakujte u kofer. Imat ćete savršeno spakovan kofer.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.