x

Prvi trijumf Denvera od nastavka sezone

Triple-double Nikole Jokića u pobjedi Nuggetsa

Denver Nuggetsi su upisali prvu pobjedu od nastavka NBA lige. U Orlandu je viđena još jedna dobra utakmica, a Nuggetsi su nakon produžetka savladali OKC rezultatom 121:113.

U većem dijelu meča se moglo gledati zanimljivo i neizvjesno nadmetanje, a i kada se činilo da jedan tim "lomi" utakmicu, to se ne bi desilo

Tako su Nuggetsi polovinom druge dionice stigli do +10 i određeno vrijeme čuvali ovu prednost, ali su se Thunderi prije odlaska na veliki odmor vratili i čak stiglo do vodstva.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 51:50 u korist OKC koji je solidno djelovao i u nastavku.

Imao je OKC prednost i u samom finišu meča, ali Nuggetsi sjajnom serijom uspijevaju anulirati zaostatak i u zadnje sekunde, nakon slobodnih bacanja Morrisa, ući s minimalnom prednošću. Ipak, Chris Paul je sa linije za slobodna bacanja poravnao na 109:109 i odveo utakmicu u produžetak.

U produžetku su Nuggetsi imali puno više energije i fokusa, pa su uspjeli riješiti meč u svoju korist, na karilima Nikole Jokića.

Srbijanski centar je na kraju upisao triple-double sa 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Najefikasniji u pobjedničkom timu je pak bio Michael Porter Jr. sa 37 poena (i 12 skokova).

Najefikasniji kod OKC-a je bio Gilgeous-Alexander sa 24 poena, dok je poen manje ubacio Chris Paul.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.