x

Trka godine: Dominacija Ferstapena, Mercedes na podijumu

Aktuelni dvostruki šampion svijeta Maks Ferstapen pobijedio je u Španiji u svom Red Bulu.

Nikada u istoriji takmičenja nismo vidjeli da neko pobijedi na svakoj trci u sezoni, ali Red Bul bi mogao da bude prvi kome će to poći za rukom.

Sedam trka u sezoni i sedam pobjeda Red Bula od čega pet Maksa Ferstapena i dvije Serhija Peresa.

Maks je sada slavio ispred dvojice Mercedesovih vozača, Luisa Hamiltona na drugom i Džordža Rasela na trećem mjestu.

Sa pol pozicijom (pobjedom u kvalifikacijama), pobjedom u trci i najbržim krugom trke stigao je do novog, trećeg Grend slema u karijeri.

Treba spomenuti i da je ovo prvi put u sezoni da ekipa Mercedesa ima dva bolida na podijumu, a navijači su izglasali Luisa Hamiltona kao najboljeg vozača dana.

Sjajna trka koju smo gledali u Barseloni, najbolja ove sezone jer smo mogli da vidimo baš mnogo obilaženja i to na svim nivoima, ako izuzmemo dominantnog Maksa Ferstapena koji je vodio od prvog do posljednjeg kruga.

Iza Ferstapena, Hamiltona i Rasela trku su završili Serhio Peres, pa Karlos Sajns, Lens Strol Fernando Alonso, Esteban Okon, Gvanju Džou i Pjer Gasli, a iza su Lekler, Cunoda, Pijastri, De Vriz, Hulkenberg, Albon, Noris, Magnusen, Botas i Sardžent, prenosi b92.

Treba istaći i da nije bilo žutih zastava kao ni vozila bezbjednosti i da je trka bila čista, a da je Juki CUnoda jedini bio kažnjen.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.