x

Trka poznatih ljubitelja Jahorine održat će se 2. marta! (FOTO)

Trka poznatih ljubitelja Jahorine powered by Mercedes-Benz održat će se 2. marta uz besplatan koncert "Lexington benda" na otvorenom, besplatno noćno skijanje, besplatan čaj i kuhano vino.

Organizatori ovogodišnje Trke su kompanija Comtrade, hotel Termag i Olimpijski centar Jahorina koji su za sve posjetioce i učesnike priredili cjelodnevni event koji će započeti tačno u podne nastupom DJ-a, pratećim muzičkim bendom i koncertom fenomenalne grupe Lexington bend, koja će zabavljati sve prisutne.


"U 12.00h nas na terasi restorana Koliba očekuje mini zabava uz DJ-a i dijeljenje markera za takmičare. Zatim u 13.00h DJ zabava se nastavlja na otvorenoj sceni, sve do 14.00h kada će manifestaciju otvoriti promotori Trke. Ovogodišnji voditelji programa su dva izuzetna stand up komičara Hazim Mujčinović i Peđa Bajović, te će nas oni uz mnogo zabave i smjeha provesti kroz prvi dio trke koja počinje od 14.00h“, rekla je Tea Feriz.

Program se nastavlja uz koncert grupe Lexington band, te će nakon prvog bloka uslijediti i nastavak trke poznatih i dodjela nagrada i priznanja. Koncert će se nadalje nastaviti do dugo u noć, dok će se u Kolibi u isto vrijeme odvijati i VIP zabava.


"Izuzetno smo ponosni da smo ove godine uz Trku poznatih ljubtelja Jahorine. Nestpljivo očekujemo 2.mart jer dobra zabava neće izostati“, rekao je Bojan Vasković frontman grupe Lexington.

Iz Olimpijskog centra Jahorina navode, da je zahvaljujući dobroj pripremi i novom sistemu za osnježavanje ovo najuspješnija sezona.

"U odnosu na sezonu 2017., prihodi od prodaje karata su porasli za 170%, a broj skijaša se povećao za 100%. Ukupni prihodi su veći za 175%, poredeći sa današnjim danom, a u odnosu na cijelu sezonu 2017. premašeni su za 35%. Pored cjelokupnog ulaganja u staze na Jahorini, naš cilj je svakako napraviti i odličnu zabavu na planini tako da Jahorina bude prepoznata kao centar dobre zabave tokom cijele godine, posebno tokom ski sezone. Različitim pojedinačnim eventima, koncertima i sadržajima trudimo se obogatiti ponudu ove olimpijske ljepotice, a Trka poznatih ljubitelja Jahorine kao kruna sezone sadrži sve od navedenog u jednom danu, “ izjavio je Dejal Ljevnaić, direktor OC Jahorina.


Program počinje u podne, a prvi dio trke od 14.00 sati. Prema do sada potvrđenim učesnicima, u Trci će učešće uzeti Bojan Križaj, Franjo Lasić, Branimir Rađenović, Marko Marković, Nenad Šarenac, Mirjana Mauri, Belma Pečanin, Peđa Bajović, Siniša Mihajlović, Damir Smajić, Neven Bošković, Omar Krivošija, Veselin Jevrosimović, Srđan Mijatović, Sejo Sofić i mnogi drugi.

A nakon trke, slijedi nastavak koncerta na otvorenom i zabava do kasno u noć.

Svi posjetioci će također imati mogućnost uživati u besplatnom noćnom skijanju, koje je za ove potrebe obezbijedio OC Jahorina.

"U cilju nam je da ova Trka postane tradicionalna, te smo se ove godine potrudili da cijelu organizaciju podignemo na veći nivo sa cjelodnevnim sadržajem, a već naredne godine možda i višednevnim. Prijavom na ovogodišnju trku, svi učesnici su ujedno učesnici humanitarne akcije jer je novac od kotizacija namjenjen djeci u Roditeljskoj kući iz Sarajeva. Učesnici imaju obezbjeđenu i kotizaciju za ulazak na VIP zabavu u restoranu Koliba, koja je zatvorenog tipa, posebno organizovana za učesnike Trke, predstavnike medija, sponzore i prijatelje trke, a sve prisutne će zabavljati Dejan Matić“, izjavio je Nemanja Vučetić, direktor marketinga u hotelu Termag.


Milorad Ostojić, direktor prodaje Mercedes-Benz istakao je kako kompanija Mercedes-Benz već duže vremena dio svojih promotivnih aktivnosti provodi na Jahorini te da im je posebna čast da budu najveći sponzor jednog odlično koncipiranog eventa kakav je Trka poznatih ljubitelja Jahorine.

Trka će se odžati u dva dijela tokom dana, a svi zainteresovani za prijave mogu izvršiti popunjavanjem kratkog prijavnog obrasca na web stranici www.trkapoznatih.com. Broj prijava je ograničen stoga organizatori apeluju da svoju registraciju izvršite što prije.

Također, svi pratioci Facebook grupe Trka poznatih, imat će priliku da do 25.2.2019. godine, učestvuju u nagradnom konkursu „Najljepša zimska fotografija“, i time osvoje izuzetno vrijedne nagrade.

Organizatori se zahvaljuju i svim medijskim pokroviteljima.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.