x

Organizator koncerta je firma Linden

Trosatni muzički spektakl u subotu, 02. jula: Koncert Harisa Džinovića na Ljetnoj pozornici Ilidža!

Legenda bosansko-hercegovačkog folka, jedna od najvećih zvijezdi bivše Jugoslavije, Bosanac i Hercegovac, rođeni Sarajlija, „mahalac iz Ćemerline“, multiinstrumentalista i multilingvista, fenomenalni kafanski poeta... - Haris Džinović će u subotu, 02. jula 2022. godine, sa početkom u 21 sat održati solistički koncert na Ljetnoj pozornici Ilidža u Sarajevu.


Ovaj koncertni spektakl trajat će tri sata i namijenjen je kako građanima Sarajeva, te bh. dijaspori, koja ljeti dolazi u znatno većem broju nego ostatkom godine, tako i svim turistima koji žele da se upoznaju sa kvalitetnom bh. folk muzikom, koja je, iako narodni melos, načinjena na visokom produkcijskom nivou i sigurno ne predstavlja samo bh. kulturnu baštinu, već i muzičko naslijeđe svijeta.

Posljednji solistički koncert Harisa Džinovića desio se 29. novembra 2019. godine, pa će nastup na Ljetnoj pozornici Ilidža biti prvi koncert Harisa Džinovića u Sarajevu nakon gotovo tri godine, od čega je dvije godine u nepovrat odnijela „pandemija Covid“.

Za mjesto koncerta izabrana je Ljetna pozornica Ilidža, iznimno atraktivni prostor na otvorenom, koji je sa radom započeo 60-tih godina prošlog stoljeća, a od 1964. godine je pozornica Festivala narodne muzike Ilidža.

Tokom proteklog rata pozornica je devastirana, a obnovljena je 2000. godine.

Kapacitet prostora, u kojem se od maja do septembra održavaju folklorne večeri, koncerti, sajmovi i raznovrsni ostali događaji, je oko 3000 posjetitelja.


Poznato je kako je upravo Ilidža glavna mikrodestinacija na prostoru Sarajeva, gdje je skocentrisan najveći broj turista i čiji hoteli imaju najveći kapacitet.

Stoga je gotovo sasvim izvjesno, kako će se za koncert Harisa Džinovića, zakazan na Ljetnoj pozornici Ilidža za subotu, 02. jula 2022. tražiti „karta više“ i da će to biti istinski spektakl, koji će obogatiti turističku ponudu destinacije Sarajevo tokom „vrućeg“ ljeta 2022.

Pažnja će biti posvećena svakom segmentu organizacije – od promocije koncerta, koja će biti znatno intenzivnija od onoga što je potrebno da se napuni koncertni prostor manjeg kapaciteta, preko razglasa, rasvjete, video efekata, obezbjeđenja, uređenja VIP dijela, organizacije ugostiteljskog segmenta…

Koncert će snimati Televizija Kantona Sarajevo, koja će na samom koncertu napraviti živo uključenje u trajanju od 30 minuta, dok će cijeli koncert biti prikazan u snimku premijerno, nakon čega će biti nekoliko puta emitiran i reprizno.

Televizija Sarajevo će ovu priliku iskoristiti i da napravi duži, „životni intervju“ sa Harisom Džinovićem, kako bi njegovu zanimljivu životnu priču sačuvala za budućnost i od zaborava.

Za koncert Harisa Džinovića u prodaju su puštene dvije vrste ulaznica.

Regularne ulaznice, za stajanje, prodaju se po cijeni od 30 KM i posjetiteljima pružaju privilegiju da uživaju u ovom trosatnom koncertnom spektaklu i vjerovatno najbitnijem muzičkom događaju, koji će ove sezone biti održan u Sarajevu.

Za one koji žele istinski, neponovlji ugođaj i da u koncertu Harisa Džinovića na Ljetnoj pozornici Ilidža uživaju u Fan Pit Zoni uz samu binu na kojoj će nastupiti Haris Džinović, tu su VIP ulaznice po cijeni od 100 KM, koje se mogu kupiti isključivo u paketu od 4 ulaznice, pa taj paket od 4 ulaznice zapravo košta 400 KM.

U cijenu paketa VIP ulaznica uračunata je rezervacija stola uz binu (nije moguće birati stolove, ali će svaki zagarantovano ponuditi kvalitetan ugođaj), meza i pića dobrodošlice, a goste u Fan Pit Zoni će služiti i profesionalni konobari.

Ulaznice se mogu kupiti od ponedjeljka 20. juna putem sistema Kupikartu.ba, na štandu u ulici Ferhadija, kao i u Yu Cafeu na Ilidži.

Organizator koncerta je firma Linden iz Sarajeva, a pokrovitelji Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo i predsjednik TZKS, Kenan Magoda.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.