x

potresno

Trudnica kojoj je muž oduzeo život sahranjena sa bebom u stomaku: Monstrum imao plan da presudi sebi u stanici policije!

Sokol Halili, koji je izvršio samoub.stvo dva dana nakon što je ubio trudnu suprugu Hamide Magaši ispred klinike za ginekologiju u Prištini, biće ukopan danas.

Policija je otkrila i detalje pokušaja hapšenja Halilija u njegovoj porodičnoj kući u Štimlju. Ub.ca supruge je odbio da se preda i nakon kraćeg razgovora sa članovima porodice i pregovaračkim timom presudio sebi metkom iz pištolja. Prethodno je policija uspjela da nagovori članove porodice da napuste kuću.

Otac Sokola Halilija otkrio je za medije na albanskom da je nagovarao sina da se preda.


- Došao je kući dok ga je policaja tražila. Pokušavao sam da ga ubijedim da se preda policiji, a potom da pusti da se zakon bavi njime, ali nije prihvatio - rekao je otac.

Dodaje da mu je Sokol rekao da želi da ode u policijsku stanicu u Štimlju i tamo izvrši samoub.stvo.

- Rekao mi je da će nakon što napiše oproštajno pismo otići u dvorište policijske stanice da izvrši samoub.stvo - rekao je otac.


Hamida Magaši ukopana je prekjučer u rodnom Lipljanu.

Imam lipljanske džamije Vehbi Gajtani, nakon ukopa, izjavio je za lokalne medije, da je pokojna Hamida Magaši, koju je ubio njen suprug, pokopana sa bebom u njenoj utrobi.

- Beba nije izvađena iz materice. Dozvoljeno je da bude ukopana, iako nije rođena, jer je umrla smrću svoje majke - rekao je Gajtani.


Dok je zemlja prekrivala tijelo Hamide Magaši, koja je trebalo da postane majka za nekoliko dana, nema ko nije pustio suzu. Policajci, koji su obezbjeđivali dženazu, skidali su kape dok je prolazilo vozilo sa kovčegom nesrećne djevojke.

Hamide Magaši (35), podsjetimo, ub.jena je u srijedu predveče u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ub.stvo žene, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.


Mjesecima trpjela zlostavljanje

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Hamide živjela je u kući svojih roditelja u Lupljanju. Dan prije ub.stva otišla je na kliniku u Prištini na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sljedeće nedjelje.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta prijetio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole. Hamide se navodno i pored zlostavljanja dva puta vraćala u kuću svog muža Sokola Halilija.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.