x

German Masters

Trump je nepobjediv: Nova rangirajuća titula i 80.000 funti

Najbolji snooker igrač na svijetu, Judd Trump, osvojio je rangirajući turnir German Masters pobijedivši u finalu Jacka Lisowskog.

Trump je u finalnom meču opravdao ulogu favorita. Slavio je sa ubjedljivih 9:2, a pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon prve sesije koju je sjajni Trump dobio 7:1.

U drugoj je samo zavšio posao. Dobio je prvi frame, da bi Lisowski smanjio na 8:2, a onda je u posljednjem frameu Trump napravio trocifreni break (119) za novu, 21. u karijeri rangirajuću titulu.


Trumpu je ovo 21. osvojena rangirajuća titula u karijeri, dok je Lisowski i u petom finalu poražen, pa će na prvi trofej morati još sačekati.

Sjajni Trump je osvojio i 80.000 funti, a nakon meča je istakao:


"Nevjerovatno, još jedna pobjeda., Uvijek je teško igrati protiv Jacka jer mi je prijatelj i pobjeda nije ugodna kao što je protiv nekog drugog. Uživam u svom snookeru, zapravo kada god pobijediti, uvijek uživate. Važno je da nastavim dobro raditi. Želim držati taj ritam. Iskreno, posljednjih godina nisam uopće odmarao, mnogo sam uložio u trening i sada mi se sve vraća".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.