x

Tsitsipasa svi prozivaju, on ima opravdanje

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas izjavio je da 'nije radio ništa ludo' u svlačionici tijekom polufinala Cincinattija, već da je dužu pauzu nakon prvog seta napravio jer je mijenjao opremu.

Alexander Zverev je nakon velike borbe pobijedio Tsitsipasa 6:4, 3:6, 7:6. Već na terenu se njemački tenisač žalio sucu jer je Grk nakon prvog seta otišao do toaleta s torbom, aludirajući na to da treći igrač svijeta komunicira sa trenerom putem telefona.

Ipak, Stefanos je osmominutnu pauzu opravdao drugačijim razlozima.

“Već sam pričao o tome. Nisam radio ništa ludo. Nije to astrofizika. Otišao sam u svlačionicu kako bih promijenio opremu. Ne mislim da je u redu da to radim na terenu, pred svima. Više volim otići do svlačionice, jer sam mijenjao i čarape i patike”, objasnio je grčki tenisač.


“Znojim se više nego ostali… Neki su me ismijavali zbog toga, ali meni odgovara da to radim. Ljudi moraju razumjeti. Neću prestati s tim, jer se osjećam bolje kada ponovno izađem na teren i počnem tako novi set.”

Tsitsipas je i nakon drugog seta želio otići do toaleta, ali mu sudac to nije dozvolio.


“Bio sam potpuno mokar, jedva sam i reket držao. To nije bilo lijepo. Ovaj sudac svakako nema najbolju reputaciju među igračima. Morat ću provjeriti pravilnik kasnije. Igraču bi trebalo biti dozvoljeno da ode do toaleta nakon svakog seta, bar koliko ja znam. Igramo tenis, znojimo se puno, ali čini mi se da naše napore ne cijene dovoljno. Žao mi je zbog toga.”

Prema pravilima ATP-a, u mečevima koji se igraju na dva dobivena seta, igrač ima pravo na jedan odlazak do toaleta.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.