x

TUGA U ŽABARIMA! KOMŠIJE U ŠOKU ZBOG BEBA STRADALIH U POŽARU: Imali su samo to dvoje dječice, a sad ostadoše i bez njih!

U selu Porodin kod Žabara u subotu se dogodila nezapamćena tragedija, kad su brat i sestra, stari tri i godinu dana, izgorjeli u požaru u porodičnoj kući, piše TPK news. U pitanju su brat i sestra, koji su stradali u jednoj od soba, dok su bili bez nadzora roditelja. 

Neki mještani sa kojima smo razgovarali kažu da se majka u to vrijeme nalazila izvan kuće, u štali, gdje je otišla da nahrani stoku.

 

``Još uvijek ne znamo kako se sve to desilo. Neki pričaju da su u sobi bile uključene novogodišnje lampice, koje su izazvale požar, jer je došlo do kratkog spoja. Priča se i da je u sobi bio neispravan šporet i da se on zapalio. Kad je majka ušla u sobu u kojoj su djeca boravila, vidjela je samo gusti dim, pa je otrčala po pomoć kod komšija. Nažalost, dok su stigli vatrogasci, bilo je već kasno, djeca su preminula``, ispričali su neki mještani Porodina.

 

Roditelje stradale djece u selu rijetko ko bolje poznaje, jer nije riječ o mještanima, već o doseljenicima. Otac stradale djece Martin J. je rodom iz Svilajnca a njegova žena Milica M. rodom iz Jagodine.

 

``Oni su u Porodin došli prije nekoliko godina, jer je Martina usvojio deda Mira, da bi oni brinuli o njemu, pošto sa svojim biološkim sinom nije bio u dobrim odnosima``, pričaju mještani Porodina.

 

U vrijeme stradanja djece, njihov otac Martin nije bio u selu i tek kasnije je saznao za tragediju.

 

``On je rano ujutru otišao u brda, da siječe drva, jer je tako izdržavao porodicu, pošto mu žena ne radi. Imali su samo to dvoje djece zbog kojih su se mučili, a sad ostadoše bez oboje``, kažu mještani.

 

Kako su nam mještani Porodina ispričali, vatrogasci iz Žabara na licu mjesta stigli su odmah 10 minuta nakon poziva, a njima su u pomoć pritekli i vatrogasci iz Požarevca, međutim, tijela djece su pronađena tek nakon ugašenog požara.

 

Po nalogu zamjenika osnovnog javnog tužioca u Požarevcu, tijela nastradale djece prenijeta su na obdukciju u požarevačku Opštu bolnicu, kako bi se utvrdio tačan uzrok njihove smrti.

 

Pošto je istraga još uvijek u toku, nije poznato kako je došlo do ove tragedije i šta je uzrok požara. Tokom istrage trebalo bi da se utvrdi i odgovornost roditelja, ukoliko je tačno da su djeca u trenutku tragedije bila bez njihovog nadzora.

(TPK news)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.