x

Turci se nadaju da će ugostiti 100.000 gledalaca na trci F1

Organizatori Velike nagrade Turske nadaju se da će sredinom novembra moći ugostiti oko 100.000 gledalaca ukoliko ne dođe do značajnoga pogoršanja situacije s virusom korona, a cijene karata nevjerovatno su niske za standarde Formule 1.

Turska se vraća u F1 kalendar prvi put nakon 2011. godine, a kako su sve dosad održane trke bile bez publike ovo bi mogla biti jedna od trka s najvećim brojem gledalaca.

Trka u Muđelu, koja nosi naziv VN Toskane, prva je potvrđena trka koja će imati gledaoce na tribinama, ali će ih biti samo 2.880 dok Portugal i Rusija očekuju između 30 i 60 hiljada gledalaca.

"Moramo biti spremni za sve. Ako pandemija postane gora nego danas, onda ćemo trku odraditi bez gledalaca", rekao je Vural Ak, predsjednik promotera Intercity, a prenio maxf1.net.

On je dodao da je kapacitet staze, odnosno tribina i dijelova na otvorenom 220.000 gledalaca, ali da i kada sve bezbjedonosne mjere uzmu u obzir mogu da računaju na 100.000 ljudi.

Cijene karata za stajanje po jednom danu su 30 turskih lira, što je oko 7 KM.

Ak je istakao da F1 ima određene standarde kada je cijena karte u pitanju, ali da organizatoru trke u Turskoj nije cilj finansijska korist i da u tome imaju podršku Vlade Turske.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.