x

Turistička atrakcija zatvorena zbog sramnog ponašanja dvije djevojke

Džamija u Maleziji uvela je zabranu za turiste nakon što se u javnosti pojavio video dvije žene koje igraju bose i izazovno obučene.

Snimak prikazuje dvije žene kako bosonoge igraju na zidu ispred džamije u topovima i šortsevima što se smatra vrlo uvredljivim ponašanjem u ovoj religiji.

Džamija u Borneo Sabahu je veoma popularna turistička atrakcija na kojoj se može vidjeti lokalna nošnja i upoznati kultura.


Iako su turisti zamoljeni da poštuju pravila ponašanja u džamiji, ove djevojke to nisu učinile.

"Otvorili smo vrata posjetiocima kako bismo im predstavili ljepote islama, ali ovakva akcija je ismijala sliku naše religije", kaže Džamar Sakaran dodajući da i dalje postoje oni koji ne pokazuju ni trunku poštovanja."Odmah smo zatvorili džamiju za posjete. Autobusima i taksistima nije više dozvoljeno da dovoze turiste u ovu oblast".


Inače, džamija se nalazi u planini Kinabalu gdje se već dogodio sličan incident prije nekoliko godina. Tada su se turisti iz Britanije, Kanade i Danske izjasnili krivim na sudu da su vršili nedozvoljene radnje (skidali su se goli) na javnom mjestu.


Ovo mjesto je sveto u očima lokalaca koji vjeruju da planina posjeduje duh njihovih potomaka, a neki i dalje raspravljaju o tome da je ovakvo ponašanje turista izazvalo zemljotres koji se dogodio nekoliko dana kasnije u kojem je poginulo 18 ljudi.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.