x

Turski terenac na struju ozbiljna konkurencija Tesli i VW

Električni terenac, koga proizvodi turska Inicijativna grupa za automobile (TOGG), predstavljaće veliki izazov i konkurenciju automobilima u svojoj klasi, među kojima su modeli Tesle i Volkswagena, piše njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

TOGG garantuje da će njegov veliki terenac sa jednim punjenjem baterije moći da pređe više od 500 kilometara, kao i da će punjenje baterije do 80 odsto trajati samo pola sata. Proizvođač, takođe, ističe da će se automobil prodavati po "konkurentnoj cijeni".

Njemački list navodi da će turski električni automobil biti izazov i konkurent ostalim potencijalnim konkurentima, poput Tesle i VW", prenosi TRT.


Inače, pandemija korona virusa nije zasmetala nastavku proizvodnje ovog automobila, za koga kompanija TOGG umjesto riječi "automobil" preferira upotrebu termina "pametna mašina", prenosi Telegraf.

TOGG će veći dio komponenti za automobil proizvoditi u Turskoj, a taj udio domaće proizvodnje će iznositi 51 odsto. Plan je da se vremenom taj procenat povećava, prenosi SEEbiz.


Na kraju vijesti o novom turskom električnom automobilu novinar Andreas Mihm poručuje:

- Zapišite ime TOGG!


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.