x

saslušana

Tužilaštvo se oglasilo o majci dječaka ubice: Saopštili šta će sada biti s njom!

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke 13-godišnjeg dječaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio osmoro učenika i radnika obezbjeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna djevojčica u međuvremenu preminula.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dječakovog oca.

- Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica - navodi se u saopštenju VJT.


Inače, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka (13) i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.


- Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donijetim odlukama - navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Takođe, Više javno tužilaštvo apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.