x

Zenica

U-16: Pobjeda protiv Gibraltara! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
„U-16“ reprezentativci Bosne i Hercegovine pobijedili su danas u Zenici Gibraltar sa 3:0 u susretu trećeg kola UEFA razvojnog turnira.

Danijel Šunić u 11' prolazi po desnoj strani i šalje loptu na peterac do Alekseja Golijanina koji pogađa za 1:0.

Dario Ćorić u 23' dolazi do lopte na dvadesetak metara od protivničkog gola, prolazi pored dva protivnička igrača i iskosa sa lijeve strane postiže drugi pogodak za bh. tim. 

Treći gol selekcija BiH postiže u 52'. Azur Mahmić prolazi po lijevoj strani i asistira Golijaninu koji sa desetak metara postiže svoj drugi pogodak. 


U 73' dosuđen je jedanaesterac za Gibraltar kad je Muhamed Šahinović u kaznenom prostoru napravio prekršaj nad Dylanom Borgeom. Penal je izveo Finlay James Cawthorn, ali je poslao loptu preko gola.

Po završetku utakmice v.d. selektor bh. tima Adin Mulaosmanović je izjavio:

„Danas smo igrali protiv, objektivno slabijeg protivnika. Možemo biti zadovoljni rezultatom, ali ne i igrom. Trebaće nam sigurno još utakmica i okupljanja da se bolje uigramo. Igrači koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže više nego što su pokazali danas. Ipak, ovo je razvojni turnir, a on i treba da nam pokaže ovakve stvari. Ostaje nam još utakmica sa Crnom Gorom koja će nam još pokazati ko može, a ko ne može da bude u reprezentaciji. Važno je da smo pobijedili i nadamo se pozitivnom rezultatu i u utorak.“

U drugom susretu grupe Armenija je pobijedila Crnu Goru sa 5:4 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Današnje utakmice je posmatrao i selektor Sakib Malkočević koji zbog zdravstvenih problema ne vodi tim sa klupe, ali se oporavlja od operacija i ističe da se osjeća dobro.


Poslije dva kola Armenija, BiH i Crna Gora imaju po 4 boda, dok je Gibraltar bez bodova.

Turnir se završava u utorak, 30. aprila kada će se sastati Armenija-Gibraltar (10:00) i Crna Gora-Bosna i Hercegovina (14:00).

Bosna i Hercegovina-Gibraltar 3:0 (2:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Mario Pejić (Grude).

Sudije asistenti: Ekrem Šišić (Busovača), Damir Bajrambašić (Zenica).

4. sudija: Harun Šarić (Zenica).

Golovi: 1:0 Golijanin (11'), 2:0 Ćorić (23'), 3:0 Golijanin (52').

Žuti kartoni: Šahinović (BiH), Zammitt-Agius (Gibraltar).

Bosna i Hercegovina: Luka Damjanović, Ajdin Zulić, Dario Ćorić, Arif Ramić, Ivan Grgić, Luka Brandić, Azur Mahmić, Dejan Popara, Danijel Šunić, Aleksej Golijanin, Alija Požegić. Igrali su još: Muhamed Šahinović, Esnar Fejzić,Dino Nuhanović, Amar Musić, Benjamin Ćosić, Mustafa Šukilović. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Gibraltar: Sean Louis Benitez, Julian Britto, Liam Asquez, Kivan Marco Ramos, Kadrian Mark Verjaque, Davan Martin, Jaime Sean McGrail, Bilal Douhan, Kyron McGrail, Christian Scott Zammitt-Agius, Finlay James Cawthorn. Igrali su još: Patrick John McClafferty, Ellie Lineker Wilson, Elias Nour Juel-Saleh, Thomasjohn Chakraverty, Dylan Borge, Kyle Clinton, El-Din Omar Salah, Ryan Azopardi, Matthew Piter Pilcher. Selektor: Jonathan Sodi.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.