x

Zenica

U-17 reprezentacija BiH odigrala remi sa Azerbejdžanom!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Nakon ubjedljive pobjede od 3:0, „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Zenici u drugom prijateljskom meču sa Azerbejdžanom remizirala 0:0.

Imao je bh. tim i u ovom meču svoje šanse, naročito u prvom poluvremenu, ali su mreže mirovale.

Admir Bristrić u 10' odlično šutira sa ivice kaznenog prostora, a Eldar Tagizada izbacuje loptu u korner. Dvije minute poslije pokušao je i Dario Ćorić iskosa sa desne strane, ali je golman Azerbejdžana još jednom dobro intervenisao. 

Bristrić pokušao i sa lijeve strane u 27', no Tagizada je ponovo na visini zadatka. Golman gostiju je bio uspješan i nakon šuta Ćorića sa desetak metara u 38'. 

Bristrić je u 44' šutirao snažno iz slobodnog udarca sa preko 25 metara, a lopta odlazi iznad prečke.

Luka Božičković u 48' kreće ka protivničkom šesnaestercu i sa 15-ak metara pogađa stativu, lopta mu se ponovo odbila, ali je ovaj put šalje pored gola. 

Gosti su prvi ozbiljniji pokušaj imali u 85' kad je Musa Musazada šutirao sa 16 metara, ali je Faruk Dalipagić odbranio njegov udarac. 

ihad Cafarov, Kamal Kazimov, Nurali Nuraliyev. Igrali su još: Vusal Aliyev, Mirmohsum Caniyev, Musa Musazada, Abil Abilov. Selektor: Vugar Mammad.

Nakon utakmice v.d. selektor kadetske reprezentacije BiH Adin Mulaosmanović je izjavio:

„Ovaj dvomeč nam je dobro došao jer još uvijek formiramo ekipu. Ne možemo biti nezadovoljni. Ostvarili smo pobjedu i remi i što je bitno, nismo primili gol. Danas smo stvorili nekoliko prilika, ali je realizacija zakazala. Protivniku nismo dozvolili mnogo u ova dva meča. Bili smo bolji i vidjeli smo dosta dobrih, ali i nekih loših stvari. Ove prijateljske utakmice i služe da se te greške isprave i moramo nastaviti da radimo i treniramo kako bismo spremili ekipu za kvalifikacije.“

Bosna i Hercegovina-Azerbejdžan 0:0

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Samir Kapo.

Sudije asistenti: Alzan Pločo, Sanel Hasanović.

Bosna i Hercegovina: Faruk Dalipagić, Amar Musić, Luka Božičković, Mustafa Šukilović, Dejan Popara, Džanan Mehičević, Filip Račić, Ajdin Zulić, Ivan Grgić, Admir Bristrić, Dario Ćorić. Igrali su još: Petar Šetka, Ensar Fejzić, Dino Nuhanović, Luka Brandić, Muharem Trako, Irman Sejmenović, Tomislav Krstanović, Marko Soldo, Alija Požegić. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Azerbejdžan: Eldar Tagizada, Mirali Ahmadov, Calal Huseynov, Mehrac Baxsaliyev, Rauf Rustamli, Vusal Qambarov, Ulvi Madatov, Rasad Hasanov, N

.

.

.

.

.

..

.

.


.Foto : Pahuljko/
Tekst : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.