x

Zenica

U-18 reprezentacija BIH pobijedila selekciju Crne Gore!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom susretu u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 1:0.

U prvom poluvremenu oba tima su stvorila po jednu priliku. Prvo su gosti zaprijetili u 10' kad je Ivan Vukčević šutirao iskosa sa desne strane, ali je Luka Kačavenda odbranio njegov udarac.

Andrej Đokanović je u 23' izašao sam na peterac ispred golmana Crne Gore Sergeja Joksimovića koji uspijeva da izbaci loptu u korner. 

Reprezentacija BiH do prednosti dolazi u 63'. Lopta se odbija do Andrije Drlje koji sa ivice šesnaesterca, sa desne strane precizno šutira za 1:0. 

Nakon kornera u 85' Amer Habibović je sa 5 metara glavom šutirao, a lopta je završila u rukama golmana Crne Gore i to je bila posljednja prilika na utakmici. 


Nakon susreta selektor bh. tima Slaven Musa je izjavio:

„Možemo biti zadovoljni rezultatom. Pokazali smo dva lica u ovoj utakmici. U prvom poluvremenu nismo dobro izgledali, sve je bilo tromo i sporo. Drugo poluvrijeme je već bilo bolje. Postigli smo pogodak i igrali sa više energije, a to su nam donijeli igrači koji su ušli u igru. Nekoliko momaka je pokazalo da se u budućnosti može računati na njih.“

Iste selekcije će 16. maja u 11:00 sati u Trening kampu odigrati još jedan susret.

Bosna i Hercegovina-Crna Gora 1:0 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Marko Domazet (Istočno Sarajevo).

Sudije asistenti: Edis Trklja (Sarajevo), Emir Delić (Zenica).

4. sudija: Haris Isaković (Zenica).

Golovi: 1:0 Drljo (63').


Žuti kartoni: Radonja (BiH), Osmanović, Milikić (Crna Gora).

Bosna i Hercegovina: Luka Kačavenda, Ajdin Hasić, Vladimir Arsić, Edin Mujić, Andrej Đokanović, Mirza Hasanbegović, Adrian Leon Barišić, Toni Anić, Vedad Radonja, Kristijan Stanić, Asim Muratović. Igrali su još: Andrija Drljo, Melvin Ramusović, Amar Jašarević, Marko Kujundžić, Amer Habibović, Eldin Ibrahimbegović, Denis Miljković, Adin Mujanović, Denis Kovačević. Selektor: Slaven Musa.

Crna Gora: Sergej Joksimović, Andrej Pupovac, Mirko Milikić, Novak Vuković, Matija Račić, Milan Vukotić, Ivan Vukčević, Petar Vukčević, Ognjen Gašević, Abdel Osmanović, Nikola Janjić. Igrali su još: Matija Drinčić, Luka Todorović, Nikola Mudreša, Veljko Radenović, Ivan Bojović. Selektor: Milorad Peković.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Tekst : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.