x

Zenica

U-21 reprezentacija BiH remizirala sa Švedskom! (Foto)

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine remizirali su 1:1 u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sa Švedskom u utakmici kvalifikacija za Euro 2023.

U prvom poluvremenu viđena je ravnopravna borba u kojoj su oba tima stvorila nekoliko prilika, ali su mreže mirovale sve do sudijske nadoknade vremena. Tada gosti koriste grešku odbrane bh. tima i Benjamin Nygren na asistenciju Erica Kahla postiže gol za 0:1.

Slična igra viđena je i u nastavku, a u 65' izabranici Slobodana Starčevića izjednačuju rezultat. Strijelac je bio Anes Mašić iz jedanaesterca kojem je prethodio prekršaj Samuela Brolina u kaznenom prostoru upravo nad strijelcem gola.

Po završetku utakmice selektor Slobodan Starčević je izjavio:

„Protiv Irske kao što smo rekli ranije, neke stvari nisu bile dobra. Ponosan sam na ovu grupu momaka jer smo za ovo malo vremena uspjeli da ispravimo te greške. Pokazali smo da imamo kvalitet i da se možemo nositi sa jednom jakom ekipom kao što je Švedska. Momci su se borili i pokazali kako se igra za grb svoje zemlje. Nedostajalo nam je malo sreće da ovu agresivnu i dobru igru krunišemo sa tri boda.“

Bosna i Hercegovina-Švedska 1:1 (0:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica

Sudija: Rob Harvey (Republika Irska).

Sudije asistenti: Robert Clarke, Dermot Broughton (Republika Irska).

4. sudija: Adriano Reale (Italija).

Golovi: 0:1 Nygren (45+1'), 1:1 Mašić (65' penal).

Žuti kartoni: Mašić, Milojević, I. Savić, Begić, Grgić (BiH), Prica, Holm, Brolin, Gustavsson (Švedska).

Bosna i Hercegovina: Nikola Ćetković, Nenad Nikić, Đorđe Milojević, Amar Dedić, Amar Begić, Anes Mašić (81. Faris Zubanović), Andija Drljo, Ivan Bašić (66. Ivan Grgić), Igor Savić, Adrian Leon Barišić, Enver Kulašin (66. Milan Savić). Selektor: Slobodan Starčević.

Švedska: Samuel Brolin, Emil Holm, Pavle Vagić, Eric Kahl, Bilal Hussein, Armin Gigović (69. Dennis Collander), Anthony Elanga, Benjamin Nygren (75. Patrik Walemark), Tim Prica (60. Amin Sarr), Carl Gustavsson (75. Sher Aimar), Jesper Tolinsson. Selektor: Poya Asbaghi.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.