x

U „As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem “ Škola fudbala Respekt!

Novo izdanje „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bilo je posvećeno Školi fudbala Respekt, jedinstvenoj školi fudbala na svijetu.

U Hrvatskoj je krajem marta održan peti međunarodni dječiji rukometni i nogometni turnir i zdravstveno edukativnog skup - Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu koji je tokom četiri dana takmičenja - u Rovinju, Poreču i Puli - okupio gotovo tri hiljade takmičara. Djeca iz 120 dječijih nogometnih i rukometnih ekipa ove godine bili su učesnici iz zemlje domaćina Hrvatske, zatim Austrije, Italije, Njemačke, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a jedini naš predstavnik, odnosno specijalni gost bila je Škola fudbala Respekt.


„Respekt se mora doživjeti, nemoguće je riječima iskazati oduševljenje. Na istom terenu, jedno uz drugo, djeca bez razlike i diskriminacije, uz tipične vršnjake. Ovo je čudo. Dok nisu došli, dok nismo vidjeli, nismo vjerovali da ovo postoji, da zaista sva djeca zajedno na terenu, savršeno funkcionišu“ istakli su sami organizatori turnira „Croatia trophy“.

„Mi od 2014. iz sveg srca pričamo priču koja je danas porodica Respekt. I živimo je, srcem i dušom. Ali tek ovako kad nekom drugom pokažete sve ovo, i oni dožive, i reaguju kako su prijatelji iz svih zemalja na ovom turniru reagirali, onda budemo svjesni i preponosni na sve ono što jesmo. Puno je emocija ovdje, a najvažnije su one među djecom. A one su ono što je ljude ovdje fasciniralo“ rekao je između ostalog Emira Hujdura, osnivača i direktora Škole fudbala Respekt.

Osim Hujdura, koji se predstavio dosadašnji rad ove jedinstvene škole fudbala na svijetu, za As exkluziv su govorili treneri Šerif Hrustempašić, Alen Alić, Merhunisa Tihić Omerović, odgovorna osoba za marketing i odnose sa javnošču i Amina Kurtagić, kao i sami roditelji djece koja su od prvog dana članovi ŠF Respekt.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.