x

najbolja zabava na jednom mjestu

U avgustu smo posjetili jedan od najboljih akva parkova u Evropi - Aquacolors Poreč! (Video+Foto)

Uzbudljivo ljeto je bilo za ekipu Ekskluzive, a donijelo nam je dodatnu avanturu posjetom najboljim akva parkovima u ovom dijelu Evrope. Destinacija koja je nezaobilazna za sve ljubitelje ovakvih mjesta svakako je Poreč i vodeni park Aquacolors. Vodeni park je otvoren u maju 2015. godine, a sama izgradnja je koštala oko 25 miliona eura. Smatra se jednim od najvećih vodenih parkova u jugoistočnoj Evropi, a uključuje atrakcije kao što su tobogani, bazen s valovima, lijena rijeka i dječji kutak.

.


Aquacolors

Aquapark Aquacolors Poreč, Poreč, Hrvatska

+385 52 219 671

Aquacolors Poreč predstavlja najveći vodeni park u Hrvatskoj i najbolje mjesto na zapadnoj obali Istre za beskrajni užitak. Svakog dana na površinu veću od 100,000 m2 ovo mjesto privuče od stotinu do hiljadu zadovoljnih posjetitelja. Zabavnog sadržaja ne manjka, kao i nezaboravne avanture i adrenalina. 


Aquacolors Poreč je jedan od najmodernijih vodenih parkova u Evropi. Vodeno je to kraljevstvo u kojem ćete provesti odmor svojih snova i pobuditi adrenalin u sebi na više od 20 vodenih atrakcija. Posebna atrakcija je Crocodile Bay/Zaljev krokodila, koji je od prošle godine novouređeni dio vodenog parka. Radi se o zoni za opuštanje sa 140 ležaljki i klupa za hidromasažu, ogromnim bazenom i jedinstvenom pećinom Crocky Pool s vodenim šankom i ogromnom glavom krokodila te novim toboganima za djecu – Twister i Tornado.


Kao što pokazuju naše fotografije i video snimci ovo mjesto je puno atrakcija. Tako izdvajamo neke od njih kao što su: 13 divovskih tobogana ukupne dužine preko 1 km, bazen s umjetnim valovima površine 2700 m2, najduža Lijena rijeka u Južnoj Evropi, dužine 500 m,  5 različitih restorana brze prehrane i 3 bara, animacija za djecu i odrasle.


Usluge u akva parku se konstantno obogaćuju pa su tu i: veliko dječje igralište na suhom, uže za penjanje za mlađe i odrasle penjače, kružne sjenice ispred restorana za zaštitu od sunce, usluga masaže, bezgotovinski naplatni sistem – ukupna konzumacija unutar parka se plaća pomoću čip narukvice, tzv. ‘tap-and-go’ naplata, fotografija sa tobogana – najbolji suvenir s Vašeg odmora.


Vodeni park pun šarenila i boja jedno je od najljepših i najpopularnijih mjesta u Poreču. Zabave zagarantovano neće nedostajati. Različiti tobogani odvode vas u potpuno novi svijet. Za vas je tu Windigo - neodoljivi plavo-bijeli tobogan za najbolje utrke s prijateljima. Magicone - najveći adrenalinski tobogan u obliku lijevka u Evropi. Potom porodični tobogan Rafting Slide - vožnja gumenjakom i niz 204 metara dugačko korito za vodu. 


Tobogan Looping Rockets je najbrži tobogan koji testira vašu hrabrost gdje ulazite u kabinu i dobijate divlju adrenalinsku vožnju niz tobogan brzinom rakete. Spheres tobogan je tobogan pun vizuelnih i zvučnih efekata. Turbolance tobogan - iskusite vožnju uzbrdo i vinite se u nebo. Multisurf - omogućava brzu vožnju niz četiri paralelne staze. Freefall - tobogan strm poput planine koji će u vama probuditi osjećaj slobodnog pada u dubinu. Uphill Navigator je tobogan niz koji će vožnja biti uzbudljiva poput vožnje na ludoj vodenoj stazi, a pruža brzu vožnju gore, dolje - gore, dolje. Svemirski brod - tobogan pruža vožnju punu uzbuđenja i prava ja atrakcija u vodenom parku. Black Hole - mračni tobogan, apsolutni doživljaj i spuštanje kroz zatvorenu cijev. Tu je i Body Slide tobogan dugačak 88 metara sa nizom zavoja za udobnu i mirnu vožnju. 


Aquacolors na raspolaganju nudi 7,000 m2 vodene površine bazena, a postoje 3 vanjska bazena. Jedan od njih je namijenjen opuštanju u ritmu valova, drugi je potpun novi bazen u dijelu nazvanom Crocodile Bay/Zaljev krokodila površine 2.800 m2, a treći bazen je namijenjen vašoj djeci koja si ovdje mogu dati oduška na modernim i sigurnim toboganima. Veliki bazen površine 1.500 m2 namijenjen je za relaksaciju i autentičnu masažu tijela. Plima koja se pojavljuje svaki sat, donosi sa sobom val za valom.


Više o vodenom parku Aquacolors u Poreču možete saznati i putem njihove oficijalne stranice: 


Kontakt:
+385 52 219 671

.
.
.
.
.
.
.
.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.