x

U Banjoj Luci poplavljeno 21 naselje, teška situacija i u Prijedoru!

Na području šest banjalučkih naselja i dalje je na snazi vanredno stanje. Prema informacijama Štaba za vanredne situacije grada Banja Luka, situacija je bolja u odnosu na proteklu noć.

Nivo vodotoka se smanjuje, ali se očekuje da će nivo Vrbasa na izlazu iz Bočca još rasti. Voda se povlači s poplavljenih prostora.

Napajanje električnom energijom je u prekidu na dvije lokacije, ali je vodosnabdijevanje uredno.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je da su u stalnom kontaktu s predstavnicima Hidroelektrane Bočac na kojoj je još uvijek visok pritisak, ali rade na kontrolisanom ispuštanju vode.


"Imamo problem s kanalizacijom na više mjesta, ali ekipe su već na terenu i rješavaju to. Prijavljeno je da je voda ušla u dvorišta, prizemlje kuća ili pomoćnih objekata u 21 mjesnoj zajednici, ali je broj domaćinstava koja su bila ugrožena mnogo manji. I dalje se očekuju padavine pa će štab zasjedati još jednom tokom dana", kazao je Radojičić.


Podsjetio je da je nastava obustavljena kao preventivna mjera, a kako ne bi razmišljali kojim putevima idu djeca i da li su ugrožena.

Grad Banja Luka će formirati komisiju za procjenu štete kojoj će građani moći prijaviti oštećenja. Sjednica Skupštine Grada, koja je trebala biti održana danas, je otkazana.

Na području Prijedora situacija je i dalje teška. Vodostaj Sane raste 10 centimetara po satu, a poplavljeno je više od 200 objekata i više putnih komunikacija.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.