x

U Bihaću -11 stepeni: Pripadnici OSBiH čiste grad od snijega!

Hladni dani na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine se nastavljaju. Nakon obilnih padavina koje su u Bihać donijele novih 80 centimetara snijega, danas je najavljeno da će se temperatura spustiti i do minus 11 stepeni Celzijusa.

Pripadnici Oružanih snaga BiH odazvali su se na poziv gradonačelnika Šuhreta Fazlića, te zajedno s radnicima JKP "Komrad" od ranih jutarnjih sati čiste središte grada na Uni.

Prema informacijama iz Civilne zaštite USK, stanje se danas stabiliziralo. Svi putni pravci su prohodni, ali se preporučuje dodatni oprez zbog zadržavanja snijega i poledice na saobraćajnicama.

Na Graničnim prijelazima "Izačić" i Velika Kladuša još su na snazi zabrane za sva teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Elektroenergetski sistem na području cijelog Kantona je zadovoljavajući.

Na osnovu uzetih uzoraka vode u ponedjeljak, 19. februara, urađenih parametara mikrobiološke i fizičko-hemijske analize vode, te zaključka Zavoda za javno zdravstvo USK Bihać - voda je u momentu uzorkovanja bila zdravstveno neispravna. Iz tih razloga građanima se preporučuje prokuhavanje.

(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.