x

U čemu bebe najviše uživaju dok su u stomaku?

Veza između majke i djeteta stvara se puno prije rođenja, a neka istraživanja tvrde da dijete može osjetiti psihološko stanje majke.

Već je poznato da bebe pozitivno reaguju na zvuk majčinog glasa, ali osim toga postoji još stvari koji utiču na razvoj bebe u trbuhu.

Bebe najviše vole:

#1 Puno muzike

Osim toga što slušanje muzike kod majke proizvodi hormon sreće koji se automatski šalje bebi, muzika stimuliše razvoj mozga bebe. Muziku nije potrebno pustiti preglasno, s obzirom na to da je beba može čuti iako je unutar vas.

#2 Vole masažu

Kada napune 20 sedmica, bebe mogu da osjete vaš dodir i u ovom periodu one uživaju u masažama. Ovo je odličan način da se otac djeteta na neki način poveže s bebom prije rođenja. Za masaže možete koristiti ulja ili kreme te laganim pokretima masirati stomak uz puštanje opuštajuće muzike.

#3 Zvuk majčinog smijeha

Ultrazvuk je pokazao da fetus “poskakuje” kada se majka smije. Na snimku se jasno može vidjeti da što se majka više smije, to se dijete više pomjera. Ovo se događa radi mišićnih kontrakcija. Hormoni sreće koje vaš organizam ispušta kada ste sretni šalju se djetetu te stručnjaci preporučuju da se što više smijete.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.