x

U kafiću u Herceg Novom ugrađen prvi limitator buke

Prvi limitator buke u Crnoj Gori ugrađen je u Herceg Novom u kafiću "Pab Got", koji je ranije imao probleme zbog prijava građana na jačinu emitovane buke.

Vlasnik "Pab Gota" Vuksan Stamenković rekao je da je do sada bilo 285 prijava i da je svakog puta Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora izašla na teren, napravila zapisnik i konstatovala ispravno stanje.

Uređaji za ograničavanje nivoa zvuka novitet su na crnogorskom tržištu, a sudeći po iskustvima drugih turističkih zemalja, neophodan su element u regulaciji i poštovanju propisa koji se tiču zvučnog zagađenja, prenosi portal CDM.

Herceg Novi je prvi grad u Crnoj Gori koji započinje ovu praksu, a u narednim danima će to uraditi i pojedini ugostiteljski objekti u Nikšiću i Baru.

Kako je istakla načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić, ta služba će konstantno kontrolisati i mjeriti nivo buke iz ugostiteljskih objekata u večernjim satima.

"Svaki ugostiteljski objekat u kome se izvodi muzički program će uz upotrebu elektroakustičnih i akustičnih uređaja, biti dužan da na uređaju sa kojeg se muzika emituje, instalira limitator jačine zvuka", dodala je Andrić.

Ona je dodala da je za dobijanje Odobrenja za izvođenje muzičkog programa uz zahtev neophodno dostaviti i Potvrdu o instaliranim limitatorima.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.