x

može da ostane invalid

U najboljem slučaju će ostati invalid: Boki 13 hitno smješten u bolnicu, čeka ga rizična operacija!

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, izdržava devetogodišnju zatvorsku kaznu za iznudu novca.

Zbog komplikacija zdravstvenog stanja Boki 13 je smješten u gradsku bolnicu u Skoplju, gdje će biti operisan, kako je saopštio pravni tim makedonskog šoumena za medije.

Advokati Bojana Jovanovskog tvrde da je predstojeća operacija želuca rizična, te da je njen ishod nepoznat.


Iz pravnog tima navode da se hirurzi koji će izvesti operaciju „ograđuju od rizika i odgovornosti zbog njene složenosti“, prenosi agencija Makfaks.

Kako se navodi u njihovom saopštenju, zdravsteno stanje Bokija 13 se pogoršalo jer u zatvoru nije liječen prema ljekarskim uputstvima, te je sada neophodna „totalna gastrektomija“.


Pravni tim je uputio novi zahtjev za prekid izdržavanja zatvorske kazne zbog toga što nema drugog načina da se sanira njegovo stanje, i dodaje da „to dokazuje i ovo alarmantno pogoršanje“, prenosi „Pink.rs“.

Javnosti su se obratili roditelji Jovanovskog, tvrdeći da će njihov sin poslije operacije u najboljem slučaju ostati trajni invalid, pa su naveli da će zbog toga tražiti odgovornost.


Roditelji Bojana Jovanovskog navode da je njihov sin u lošem zdravstvenom zbog toga što je u zatvoru bio „izložen iživljavanju, maltretiranju i mučenju“.

Jovanovski, koji od juna 2021. izdržava devetogodišnju zatvorsku kaznu za iznudu novca od biznismena Jordana Kamčeva, zadržan je 2. novembra 2022. u skopskoj bolnici, gdje je iz zatvora doveden na kontrolni pregled.


Njegov advokat Vladimir Tufegdžić rekao je tada da je razlog za njegovo zadržavanje na hirurškoj klinici pogoršanje zdravstvenog stanja, zbog toga što ne dobija propisanu terapiju i nema adekvatno liječenje u zatvoru. Jovanovski je u oktobru prošle godine pretučen u zatvoru „Idrizovo“, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prethodno je više puta bio na dodatnim bolničkim pregledima.

.

.

.

.

.

Izvor: Pink.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.