x

TUGA U KONJICU

U nedjelju dženaza poginuloj Ajli Đikić: Hercegovina ostala bez najljepšeg osmjeha!

Obdukcija tijela Ajle Đikić, 28-godišnje djevojke, koja je stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u srijedu kod Spiljanskog mosta u Konjicu, bit će obavljena sutra u Konjicu.

- Odmah nakon izvlačenja tijela uzet je uzorak za testiranje na Covid-19, tako da smo danas dobili negativan nalaz i sutra će se pristupiti obdukciji. Nakon toga slijede vještačenja, druge istražne radnje i saslušanja. Što se tiče vozila, za sada, prve indicije su da je žrtva upravljala automobilom, ali šta će biti na kraju, to vam ne mogu reći - kazala je tužiteljica Mediha Balić.


Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic, je kazao da su pripadnici policije na licu mjesta obavili uviđaj, a sve naredne aktivnosti su u nadležnosti Tužilaštva HNK.


- Mi smo završili sve naše aktivnosti, s tim da se može očekivati da od Tužilaštva HNK-a stignu određene naredbe za neke dodatne provjere kada je u pitanju ovaj slučaj-naveo je Kadić.

Dženaza Ajli Đikić klanjat će se u nedjelju 4. oktobra poslije ikindije-namaza u 16:15 sati kod repovačke džamije u Konjicu, a ukop će biti obavljen u haremu Musala.   

.

.


Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.