x

U ovoj raspaloj kući je odrasla Seka Aleksić: Nije imala WC ni šporet, spavala je na strunjači, kupala se u koritu, a onda se selom provozala u bijesnim kolima!

Svetlana Seka Aleksić, sada uživa u luksuznom životu, ali nekada nije bilo tako. Ona je djetinjstvo, nakon što je pobjegla iz ratom zahvaćenog Zvornika, provela u bijedi, u selu Lipolist pokraj Šapca.

Ekipa Kurir Starsa posjetila je ovo mjesto koje, kako kažu mještani, Seka nije zaboravila. Njene nekadašnje komšije za pjevačicu, koja se izdigla iz blata i radom stekla sve ono što danas ima, imaju samo riječi hvale. Prema priči starijih mještana, pjevačicina majka Ibrima baš se mučila tokom odgajanja Seke i njenog brata. Oni su se zbog nemaštine često selili, a najduže su se zadržali u jednoj maloj, oronuloj kući.

- Seka je s porodicom prvo živjela u jednoj sobi u školskom dvorištu koje više nema, potom kod mog komšije u dvorištu, a onda su se preselili u ovu malu kuću - rekao nam je jedan stariji čovjek koji je zamolio da mu se ne objavljuje ime i pokazao nam njen nekadašnji dom.


Foto: Kurir

- Nije imala novca, ali je ipak uvijek bila raspoložena. Svi su je voljeli. Seka je bila dobar đak i uvijek je voljela da pjeva. Svima je drago što je uspjela u životu. Zaslužila je sve najljepše jer se njena majka dosta namučila u životu s djecom i mužem koji je volio da popije. Njen pokojni otac Milorad se odselio u Loznicu - kaže on.


Pjevačica je prije četiri godine posjetila svoje selo jer je željela da kupi jedan kafić.

- Vidjeli smo je u bijelom "mercedesu". Čuli smo da se raspitivala za jedan kafić koji je planirala da kupi, ali na kraju ga nije uzela. Znam da je željela da ima nešto svoje, a inače je ranije dosta pomagala ljudima koje poznaje cijeli život - kaže konobar iz lokalnog bara koji nije htio da se slika niti da mu se ime spominje u novinama.


U selu smo saznali da je Ibrima nakon što se razvela započela život s izvijesnim Nedeljkom Ignjatovićem.


- Seka je s porodicom u kući pokojnog Nedeljka živjela tri godine. Znam da je bila dobro i poslušno dijete. On ju je vozio u Zvornik i Loznicu kada je snimala ploče i imala gostovanja. Dosta joj je pomagao. Kada se njena majka rastala  od njega, i Seka je otišla. Nije mu bila na sahrani jer mislim da nije ni znala da je preminuo - rekli su nam u Lipolistu


Pjevačica danas uživa u luskuzu u Staroj Pazovi koji je sama mukotrpnim radom i trudom stekla. Porodica je njena najveća sreća, a najveću sreću osjetila je kada je rodila sina Jakova sa suprugom Veljkom Piljikićem.

.

,

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.