x

nakon premijere

U prodaji osvježeni Renault Kadjar

Poštujući tradicionalni SUV dizajnerski kod, osvježena verzija Renault Kadjara nastavlja uspješnim putem modela koji je od 2015. godine, kada je lansiran, prodat u preko 450.000 primjeraka.

Kadjar je u svojoj drugoj fazi stilski dotjeraniji, iznutra plemenitiji te pogonjen potpuno novom gamom agregata posljednje generacije. Novi model Kadjara starta sa cijenom od 37.300 KM sa PDV-om.

Jak dojam koji ostavlja Renault Kadjar proizilazi iz niza poboljšanja koja su nastala prilagođavanju aktuelnih trendova i Renaultovih dostignuća na polju tehnologije. Vanjska osvježenja vidljiva su na novom dizajnerskom potpisu dnevnih LED svjetala sa C formom, upotpunjenih maglenkama sa LED Pure Vision tehnologijom koje troše šest puta manje energije od konvencionalnih. Novi dizajn uočljiv je na oba branika sa kromiranim umecima, a kod novog Kadjara su dostupna i dva nova tipa aluminijskih točkova od 17 i 19 inča. Ovakav izgled je mnogo elegantniji, fluidniji ali i rafiniraniji.

Enterijer je takođe dorađen kako bi svakodnevno korištenje bilo prioritetno ispunjeno komforom. Profinjenost i elegancija se osjete na prvi kontakt. Nova forma 7-inčnog multimedijalnog touch ekrana i novodizajniranog kontrolnog panela automatskog klima uređaja daju novu dimenziju praktičnosti i intuitivnog korištenja. Kvalitetnija je završna obrada panela, prekidača i rukohvatam a efekat 3D teksture materijala i efektno pozadinsko osvjetljenje prekidača podižu dojam na razinu premium osjećaja.

Osvježeni Kadjar zasluženo donosi unaprijeđenu gamu agregata posljednje generacije. Razvijene u saradnji sa Daimlerom, nove pogonske jedinice spajaju visoke standarde performansi i voznih sposobnosti. Arhitektura četverocilindarskih benzinaca s prednabijanjem 1.4 TCe GPF je opremljena filterom krutih čestica, a odlikuju se uglađenim radom bez vibracija uz nisku potrošnjom goriva. U ponudi su dvije verzije, 1.4 TCe GPF sa 140 KS i 1.4 TCe GPF sa 160 KS uz ručni sa šest stepeni ili EDC automatski mjenjač sa sedam stepeni prenosa. Ekološki dominantni i nadasve ekonomični par dizela nove generacije kategorisan je kao najefektniji eliminator čestica nitrogen-oksida na tržištu. Ulazna verzija Blue dCi 115 KS razvija 5 KS i 10 Nm obrtnog momenta više od prethodnika. Novi Blue dCi 150 KS razvija 20 konja više od prethodne generacije dizelskog agregata, a pored 4x2 verzije moguće ga je upariti i sa pogonom na sve točkove.

Novi Kadjar se i dalje oslanja na verzije sa prednjim pogonom, potpomognute sistemom Extended Grip te 4x4 pogonom dostupnim kod jače dizelske izvedbe dCi 150 koristeći beneficije Nissanove ekspertize u višedecenijskom razvoju i razumijevanju vožnje van asflatnih puteva. Velikodušan klirens od 200 mm omogućava olakšani prolaz preko blatnjavih dionica i podloga sa izraženim ispupčenjima i neravninama.

U mreži Renault koncesionara u BiH dostupne su verzije: Life, Limited, Bose Edition i Black Edition. Bogato opremljeni Life TCe 140 košta primamljivih 37.300 KM do registracije, a kupci u raznovrsnom konfiguratoru pored personalizacije odabrane verzije svoj model mogu nadograditi i sa produženom 5-godišnjom garancijom. 


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.