x

Gdje će Dijamant igrati u narednoj sezoni

U Rimu večera, na meniju Džekina sudbina

Fudbalski klubovi širom Evrope polako "slažu" igrački kadar za nadolazeću sezonu.

Mnogo je špekulacija u inostranim medijima vezanih za transfere, a kao i svaki put do sada, na Apeninima se mnogo piše o statusu bosanskohercegovačkog reprezentativca i napadača Rome Edina Džeke.

Bosanskohercegovački Dijamant ima važeći ugovor sa Romom do kraja nadolazeće sezone, no još uvijek se ne zna da li će ga odraditi do kraja.

Povezuje se Džeko sa mnogim klubovima, a posljednje informacije koje dolaze iz Italije govore da je Milan zainteresiran za njegovim uslugama.


A, kako bi se konačno stalo u kraj špekulacijama, odnosno kako bi se riješila sudbina bosanskohercegovačkog napadača, u Rimu će prema pisanju italijanskih medija, sutra biti organizirana večera svih zainteresiranih strana.

Za jednom stranom stola naći će se čelnici Rome, a s druge Džeko i njegovi agenti tako da će sutra definitivno biti poznato da li najbolji bosanskohercegovački napadač ostaje u Romi ili pak mijenja sredinu.


Osim Milana navodno su za Džeku zainteresirani i turski fudbalski velikani Fenerbahče i Bešiktaš, a ponovo je u igri i Juventus sa kojim je ljetos Dijamant postigao dogovor ali transfer je propao u posljednjem trenutku.

Podsjetimo, u prošloj sezoni u Seriji A je Džeko odigrao 27 utakmica, postigao je sedam pogodaka kojima je dodao četiri asistencije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.