x

Piše Corriere dello Sport

U Romi su već otpisali Džeku, jasno je koga žele dovesti ovog ljeta

Bh. napadač Edin Džeko će prema svemu sudeći na kraju ove sezone napustiti ekipu Rome.

Džeko je već neko vrijeme na izlaznim vratima rimskog kluba. Prvo mu je ljetos propao transfer u Juventus u posljednjem trenutku, a Roma je htjela da ga proda i u januaru kada je Dijamant bio u sukobu s trenerom Paulom Fonsecom.

Iako iskusni bh. napadač ima ugovor na još godinu dana mediji u Italiji pišu da Roma želi da proda Džeku ovog ljeta i dovede mlađeg napadača kako bi malo osvježili ekipu.


Corriere dello Sport je jutros objavio da Džeko prema svemu sudeći na ljeto mijenja klub, te da će Romin budžet biti oslobođen za 7.5 miliona eura koliko iznosi njegova godišnja plata.

Navodno, cilj čelnika rimskog kluba jeste da u Romu dovedu Maura Icardija za kojeg smatraju da bi bio savršena zamjena za Džeku.


Icardi trenutno igra u PSG-u, ali već se neko vrijeme piše da bi se mogao vratiti u Italiju i Roma to želi da iskoristi. Također, zbog Finansijskog fair-playja PSG mora prodati nekoliko igrača, a čini se da će među njima biti i Icardi.

Na Olimpicu silno žele da dovedu argentinskog napadača, ali prvi cilj im je da prodaju Džeku. Dijamant ima još godinu dana ugovora, a Roma će za njega tražiti oko 15 miliona eura.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.