x

Druženje i zabava

U Sarajevu održan 2. međunarodni skup ljubitelja Alfa Romeo vozila

Proteklog vikenda u Sarajevu je, u organizaciji kluba ARC "Alfa Corse" te uz pomoć generalnog sponzora Auto Centar Italy ovlaštenog distributera i servisera vozila FCA grupacije, održan 2. Međunarodni susret Alfista na kojem se u dva dana okupilo oko stotinjak vozila iz BiH i regiona.

Prvi dan susreta protekao je u druženju, šetnji gradom, neizostavnim ćevapima te pjesmom i plesom do kasno u noć.


Drugi dan susreta organiziran je na Energoinvestovom parkingu na Ilidži uz roštilj, druženje, izbor najljepšeg automobila te malo natjecateljskog duha uz vožnju spretnosti u kojoj je prvo mjesto zauzeo Danijel Bilić (Alfa Romeo klub Zenica), drugo mjesto Kemal Kučinar (ARC Alfa Corse Sarajevo) te treće mjesto Adis Bašić (Alfa Romeo klub Zenica). Titulu vlasnika najljepšeg automobila ponio je Indir Gaši (ARC Alfa Corse Sarajevo) dok je nagradu za najudaljenijeg sudionika zaslužio Damir Krvar iz Zagreba (Alfa Romeo klub Hrvatska).


Alfa Romeo udruženje "Alfa Corse Sarajevo" zadnje tri godine djeluje u Kantonu Sarajevo. Registrovani su 2015. godine i skup koji je održan proteklog vikenda je drugi međunarodni koji je organiziran. 

Udruženje trenutno broji 50 članova.


"Cilj našeg udruženja je promocija grada Sarajeva, druženje ljubitelja brenda Alfa Romeo vozila, bezbjednost u saobraćaju, promocija sigurne vožnje. Članovi našeg autokluba imaju popuste na servise koje rade, ali i za kupovinu autodijelova u određenim radnjama. Dobru saradnju imamo sa Auto centrom Italy, oni su naši sponzori ove godine i ovlašteni su serviseri vozila Alfa Romeo sa privilegijama za usluge", kazali su nam iz udruženja "Alfa Corse.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.