x

Bayern slavio

U spektakularnom njemačkom derbiju pet pogodaka: Lewandowski dao tri gola, ali dva mu je VAR 'ukrao'

Veliki njemački derbi odigran je večeras u sklopu 7. kola Bundeslige u Dortmundu, a pobjednik je bio Bayern, koji je domaću Borussiju savladao s 3:2.

Bayern je nastavio nizati pobjede, što u Bundesligi, što u Ligi prvaka, a večeras je aktuelni evropski i njemački prvak uz dosta poteškoća ipak bio bolji od do ovog kola drugoplasirane Borussije.

Robert Lewandowski je u 27. minuti prvi zatresao mrežu, no pogodak je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Do 45. minute mreže su mirovale, a onda dva brza gola, po jedan na obje strane. Prvo je Marco Reus zabio za Borussiju nakon ubačaja Guerreira sa lijeve strane, da bi u nadoknadi prvog poluvremena David Alaba izjednačlio na 1:1.

Bila je to kratka akcija bavarskog sastava prilikom slobodnog udarca na oko 18 metara od gola Burkija, da bi Alaba na dodavanje Mullera šutirao, lopta se odbila od jednog igrača domaćeg tima i odsjela u mreži.

Na početku drugog dijela Robert Lewandowski je glavom sjajno loptu poslao u mrežu Borussije za preokret gostiju.

U 80. minuti dobra kontra Bavaraca i gol Sanea za 3:1, no ubrzo nakon toga lijep gol Haalanda nakon što je obišao Neura za 3:2, ali Borussia do kraja nije uspjela da se vrati i da izvuče barem bod, s kojim bi sigurno bila zadovoljna. Na drugoj strani novi pogodak sjajnog Lewandowskog, ali i on je poništen uz VAR intervenciju.

Uz sve to, moramo napomenuti da se Bayernu još u prvom dijelu povrijedio Joshua Kimmich.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.