x

U susret EYOF-u: BiH će za dva dana biti središte zimskog sporta Evrope! (FOTO)

EYOF je historijski trenutak za dva grada, olimpijski plamen se ponovo vraća u Bosnu i Hercegovinu, poručio je predsjednik Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta Jozef Liba.

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) će, naglasio je Liba na otvaranju glavnog Press centra ove sportske manifestacije, ostati u sjećanju kao nešto što je zbližilo i proslavilo dva grada.

"Ovo je historijski trenutak za dva grada, ali i za Evropski olimpijski komitet - istakao je Liba.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić kazao je da se u početku činilo nemogućom misijom organizirati ovako veliki događaj, ali da su dva grada pokazala da je itekako moguće.


Osjećamo se ponosnim što smo uspjeli da dođemo do početka EYOF-a u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Ovo je prilika da se ponovo pojave i zažive olimpijske vrijednosti koje vraćaju olimpijski duh u BiH", naglasio je Kvesić te dodao da će za dva dana BiH biti središte zimskog sporta Evrope.

Istakao je i da EYOF pokazuje da se u BiH mogu kvalitetno i zajedno organizirati dobre manifestacije koje šalju poruku mladima da je moguće očekivati kvalitetnu budućnost.


Direktor ''EYOF 2019'' d.o.o. Senahid Godinjak je izrazio zadovoljstvo da u BiH nakon 35 godina ponovo dolaze delegacije iz 46 evropskih zemalja koje će predstaviti svoje mlade, najbolje sportiste.

Istakao je da je BiH dolaskom baklje u Sarajevo preuzela odgovornost da širiti prijateljstvo i mir.


"Prvi gosti i šefovi delegacija su jučer došli, a sutra je završni dan da svih 1.600 takmičara, njihovi treneri i drugo osoblje dođu u naše Olimpijsko selo", rekao je Godinjak.

Predstavnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo izrazili su zadovoljstvo da se Bosna i Hercegovina Evropi i svijetu predstavlja u najboljem organizacionom smislu.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Edin Bičo/
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.