x

Poslovno umrežavanje žena

U Tuzli održan prvi ovogodišnji Ladies In event! (Galerija)

Tuzla je u srijedu 14. jula bila domaćin prvog ovogodišnjeg Ladies In eventa u organizaciji sarajevske agencije Altermedia. Događaj je okupio uspješne žene s područja našeg kantona koje su ovo veče iskoristile za odmor, druženje i razmjenu pozitivnih poslovnih iskustava.

- Ovo je već peta godina kako mi organizujemo naše Ladies in evente širom BiH međutim ono po čemu je ovaj poseban je da smo poslije 15 mjeseci epidemije i svega lošeg iza nas večeras ovdje i nastavljamo sa poslovnim umrežavanjem žena širom zemlje - kazala je Samira Muratović, direktorica agencije Altermedia i osnivačica Ladies In projekta.


Projekat Ladies in obuhvata Ladies in magazin i Ladies in evente. Ladies In magazin obrađuje teme iz oblasti mode, ljepote, kulture, biznisa i svega onoga što je neophodno za lagodan i moderan životni stil savremene žene. Ladies In event promovira kulturu, žensko poduzetništvo, pozitivne životne vrijednosti te okuplja pripadnice nježnijeg spola na jednom mjestu pružajući priliku za razmjenu iskustava i uspješnih poslovnih ali i životnih priča.


- Kroz naša godišnja druženja u svim bh. gradovima mi promoviramo žene i predstavljamo kroz magazin da bi na kraju održali izbor za ženu godine. Promoviramo sve pozitivne primjere žena jer žene su stub društva tako da želimo i mi dati svoj doprinos tome - ističe Muratović.


Iako se često govori o nedovoljnoj zastupljenosti žena na vodećim poslovnim funkcijama i slaboj podršci i položaju u društvu, upravo žena koja iza sebe ima dugogodišnje poslovno iskustvo i koja stoji iza organizacije ovog i brojnih drugih poslovnih događaja tvrdi da se žene itetkako znaju izboriti za svoja prava i mjesto koje im pripada.


- Ja ne želim reći da je naš položaj loš, mi smo se poprilično izborile za svoj položaj u društvu, sve zavisi od nas, kako se mi postavimo i borimo tako ćemo i imati svoj status u društvu - zaključuje Samira Muratović.

Bila je ovo noć umrežavanja i širenja mreže kontakata uspješnih poslovnih žena, noć ugodnih ženskih razgovora uz brojne nagrade, dobru muziku i dobro raspoloženje.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Miralem Dizdarević

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.