x

TOPLESS IZDANJE

U Ženevu stiže i Lamborghini Huracan Evo Spyder

Jedna od zvijezda na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi zasigurno će biti Lamborghini Huracán Evo Spyder.

Nedugo nakon predstavljanja osvježenog Huracána s kojim je stigao i dodatak Evo u slavnoj italijanskoj automobilskoj kompaniji pripremili su i "open air" verziju Spyder koja će se publici premijerno predstaviti na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi.

Huracán Evo Spyder, 120 kilograma teži od modela s tvrdim fiksnim krovom, sa sobom donosi mekani sklopivi krov koji se pritiskom na taster spušta/podiže za 17 sekundi. Postupak je moguće izvesti do brzine koja ne prelazi 50 km/h.

Pokreće ga centralno smješten 5,2-litarski atmosferski V10 motor koji raspolaže sa 640 konjskih snaga pri 8.000 obr/min i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 6.500 obr/min, a za prijenos snage na obje osovine zadužen je 7-stepeni automatski mjenjač potpomognut s dva kvačila.

S dodatnim kilogramima Spyder od 0 do 100 km/h stiže za 3,1 sekundu, što je 0,2 sekunde sporije u odnosu na verziju s fiksnim krovom, ali je maksimalna brzina u oba slučaja ista, 325 km/h. Prodaja počinje početkom proljeća, a početna cijena Lamborghinijeve vrhunske zabave pod otvorenim nebom iznosi 202.437 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.