x

U Zenici održan Prvi Kids Rugby Fest! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Rugby klub Čelik Zenica organizovao je danas Prvi Kids Rugby Fest u Zenici, za djecu uzrasta od 6 do 14 godina. Na festivalu je učešće uzelo oko 150 djece iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Mirza Oruč, član UO Rugby kluba Čelik i jedan od voditelja škole ragbija rekao je kako je današnji festival prilika za djecu da se druže i zajedno igraju ragbi.

“Mi smo ovo nazvali Kids Rugby Festivalom, jer dosad je bilo nekih međunarodnih turnira, a ovo je prvi put da je festival napravljen gdje se djeca druže i gdje su i roditelji uključeni, kao i prijatelji kluba. Imamo klubove iz Makarske, Dubrovnika i Tešnja, pored domaćina Čelika. Između 150 i 200 djece danas ovdje igraju ragbi u kategorijama od U6 do U14. Ovo je praznik za djecu. Planirano je i druženje poslije festivala svakako, ali najbitnije je mnogo pozitivnih misli i druženja za djecu”, rekao je Oruč. 

Oruč je naglasio kako nije bitan postignuti rezultat nego razvoj i druženje djece. 

“U ragbiju, pogotovo u ovim uzrastima nije bitan rezultat koliko je bitno da se djeca druže, razvijaju i osjećaju prijateljstvo koje širimo. Svi naši učesnici će imati i medalje i pehare za učešće. Ragbi reprezentacija BiH je prva zvanična reprezentacija koja je odigrala međunarodnu utakmicu nakon nezavisnosti BiH. Ta utakmica se odigrala 1993. godine sa ekipom Nade iz Splita. Mi imamo izuzetno dobru saradnju sa cijelim regionom i naša djeca svaki vikend putuju negdje u države regiona i druže se”, rekao je Oruč.


Foto : Pahuljko

Izvor : Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.