x

Zenica

U Zenici održano Federalno prvenstvo u taekwondou! (Foto)

Taekwondo akademija Jale, u povodu obilježavanja 20 godina rada i postojanja, domaćin je  i organizator Federalnog prvenstva i Kupa akademije Jale u taekwondou.

Prilikom otvaranja prisutnim su se obratili Jasmin Mujanović, predsjednik Organizacionog odbora i direktor akademije Jale, zatim Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza Federacije BiH i član predsjedništva Taekwondo saveza BiH i Nikhil Mehta, direktor kompanije Arcelor Mittal Zenica, generalnog sponzora takmičenja, koji je i svečano otvorio ovo takmičenje.

Nakon uručivanja zahvalnica sponzorima i drugim koji su pomogli ovu manifestaciju, takmičenje je počelo.

Inače, ovo je drugi bodovni turnir, a prema pristiglim prijavama ovo je do sada najbrojnije Federalno prvenstvo sa 570 učesnika. Na adresu organizatora stigle su prijave iz 34 kluba. Uporedo sa Federalnim prvenstvom održaće se i Kup akademije Jale za koji je prijavljeno 272 učesnika iz 27 klubova.

Najbrojniji će biti domaćin, akademija Jale, sa 70 takmičara i takmičarki. Osim akademije Jale na prvenstvu će nastupiti i ostali zenički klubovi. Taekwondo klub Zenica prijavio je pet učesnika, Team Čelik jednog takmičara, Start sa dva, a Kwon Klopče sa tri učesnika.

Domaćini očekuju dobre rezultate za svoju ekipu i prvo mjesto u ekipnom takmičenju. Zahvaljuju se svim klubovima i prijateljima na podršci koju su im pružili.

Ovo je još jedno priznanje i povjerenje za Zenicu i zenički Taekwondo akademiju Jale u organizaciji ovako velikog takmičenja

Organizator je za najuspješnije pripremio diplome, medalje i pehare, a zahvalnice za pojedince i kolektive koji su pomogli ovo prvenstvo.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.