x

U Zenici otvoren 8. ``Handball Cup``! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra

Jučer je svečano otvoren 8. “Handball Cup – Međunarodni rukometni turnir prijateljstva“, Zenica 2018.  Domaćin i organizator turnira je škola rukometa“Čelik Junior“ iz Zenice. Sve utakmice se igraju u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, a ulaz je slobodan.

Ovog puta, u ceremoniji otvaranja, vidjeli smo jedan neobičan način postrojavanja ekipa, učesnica turnira, u kojem su se svi igrači međusobno pozdravili, kretajući se po krugu Arene i pored svojih sportskih prijatelja, za razliku od dosadašnjeg klasičnog postrojavanja ekipa u vrstu.

 

Turnir je svečano otvorio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji je u prigodnom kratkom govoru zaželio dobrodošlicu svim učesnicima turnira, dobre sportske rezultate, lijepo druženje, a neka pobjedi najbolji, kazao je Kasumović.

 

Inače, na turniru učestvuje oko 500 dječaka u 16 ekipa u dječaka u četiri kategorije od 2000. do 2006. godišta. Osim domaćina, ŠR Čelik junior, na turniru nastupaju ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Prvog dana takmičenja, odigrano je ukupno 27 utakmica, a prije svečane ceremonije otvaranja odigrano je još pet utakmica.

 

Finalna završnica u borbi od 1.do 4.mjesta 8.međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva Zenica 2018. na programu su u nedjelju, 07. januara od 14 sati. Iz Čelik Juniora pozivaju sve sugrađane da u što većem broju prisustvuju utakmicama, ulaz je slobodan.

(zenicablog)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.