x

Zenica

U Zenici promovisana kampanja na temu borbe protiv korupcije!

Danas, 09.12.2019. godine, sa početkom u 10,00 sati, u TC „Džananović, u Zenici, poduzimane su aktivnosti u okviru kampanje koju sprovodi Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci u BiH pri Ministarstvu pravde Sjedinjenih Američkih Država (ICITAP), u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, na temu borbe protiv korupcije. Naznačene aktivnosti se poduzimaju u okviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije 9. decembra.

U sklopu ovih aktivnosti u Zenici je, u vremenu od 10,00 do 14,00 sati, na navedenoj lokaciji bio postavljen promotivni štand na kojem su policijski službenici dijelili građanima promotivni materijal, odgovarali na njihova pitanja, te generalno edukovali građane na ovu temu.

Pored osnovnog cilja kampanje da se javnost podstakne da prijavljuje policiji slučajeve korupcije, željeni efekat planiranih aktivnosti jeste i da se građani upoznaju sa osnovnim informacijama o tome šta policija preduzima nakon prijave o slučaju korupcije, koje su nadležnosti policije na dokumentovanju prijavljenih slučajeva korupcije, te koje su to zapravo radnje i situacije koje imaju obilježja korupcije. 


.

.

.

.

Pahuljko / MUPZDK

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.