x

U zeničku bolnicu dovezena beba pozitivna na koronavirus!

U Kantonalnoj bolnici Zenica hospitalizirana je beba iz Zavidovića koja je pozitivna na koronavirus, saznaje “Avaz”.

Ovu informaciju potvrdio nam je dr. Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektologiju Kantonalne bolnice Zenica.

- Tačna je informacija, najavljen je dolazak bebe i ona je pod daljnjim nadzorom pedijatara. Radi se o bebi iz Zavidovića, dojenčetu - kaže Drljević za “Avaz”.

Ističe da zdravstveno stanje bebe, dojenačke dobi, nije ugrožavajuće, niti ima bilo kakve komplikacije.


Podsjetimo, trenutno je na području Zeničko-dobojskog kantona 3.027 osoba pod zdravstvenim nadzorom, podaci su Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Najviše njih je u Žepču i to 717, gdje je potvrđeno pet osoba sa infekcijom koronavirusa, a najmanje u Usori i to devet osoba.

Kada se radi o testiranjima, do danas je u ovom Kantonu testirano 698 osoba, od čega je njih 73 pozitivno na infekciju koronavirusa, dok je 615 testiranih bilo negativno.


Najviše testiranih je u Zenici i to 335 osoba, a najmanje u Usori i to svega jedna osoba. Na području Zeničko-dobojskog kantona slučaj infekcije koronavirusom, za razliku od prethodnih dana, za sada ne bilježe samo Olovo i Usora, dok je najviše inficiranih bilo u Zenici i to 26 osoba. Po jedan slučaj infekcije bilježe Breza, Doboj Jug, Vareš i Visoko.
(Avaz)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Srdacan pozdrav svima koji su procitali ovu poruku, ja sam Marie Mikus i došla sam da olakšam sve žrtve prijevara o zajmu, a takoder tražim zajam. Bila sam obrubljena zbog svog novca, ali kasnije sam od Boga dobila pravog muškarca. Procitao sam svjedocanstvo i kontaktirao sam ga nazvao sam ovog zajmodavca Božjim covjekom, jer je odgovarao na moje molitve o zajmu. Jako sam sretan što sam upoznao takvog covjeka, ovo je vrlo lak nacin da dobijem kredit od pouzdanog covjeka koji ima kreditnu kompaniju u Sjevernoj Americi, ime je firme (NAJPOVOLJNIJE LAKE FINANCE HOME) svjedocenje u svim društvenim medijima jer sam mu obecao da cu ga podijeliti po cijelom svijetu. Imajte na umu da je ovaj zajam po kamatnoj stopi od 2% Imajte na umu da takoder možete dobiti posao i investirati u posao E adresa: [email protected] (+16014560144)